Skift job og scor 200.000 kroner

Manglen på ingeniører har fået brugen af overgangssummer ved jobskifter til at blive tre-doblet i løbet af få år. Det er eksempelvis bonusudbetalinger på 200.000 kroner ved første lønudbetaling og ekstra 75.000 kroner efter seks måneders ansættelse.

Sådan lyder vurderingen fra Ingeniørforeningen i Danmark.

Overgangssummerne, også kendt som sign-on fees, er udbredt i sportsverdenen, hvor feterede fodboldstjerner får millionsummer for at iklæde sig en klubtrøje i en anden farve, men nu har begrebet spredt sig til i særdeleshed it- og ingeniørerhvervene. Og altså steget i takt med manglen på kvalificeret arbejdskraft.

IDA-formand Lars Bytoft benægter ikke, at udbetalingerne på adskillige ekstra månedslønninger kan betyde, at drømmen om udlandsferien eller tilbygningen til villaen pludselig kan blive en realitet for den enkelte. Men overgangssummerne er langt fra en holdbar løsning på ingeniørmanglen.

»Virksomhederne skulle i stedet tage del i den opgave, som går ud på at skaffe flere ingeniører i fremtiden. Det ville klæde dem. Og i sidste ende ville det ikke kun være til gavn for dem selv, men også for samfundet,« erklærer Lars Bytoft.

Ingeniørforeningen har tidligere sammen med blandt andet Dansk Industri regnet sig frem til, at der vil mangle op mod 14.000 ingeniører i 2020, hvis der ikke er flere, der forlader de tekniske universiteter med et diplom i hænderne.

»Ellers kan virksomhederne godt sætte et ekstra nul på deres egen sign-on fee,« forudser Lars Bytoft.

Han ser dog ingen grund til, at medlemmerne skal holde sig tilbage, hvis de bliver tilbudt en overgangssum.

»De enkelte medlemmer skal selvfølgelig have mest muligt ud af den værdi, de kan tilbyde virksomheden,« mener Lars Bytoft.

Ingeniøren foretog tilbage i februar et rundspørge om udbredelsen af overgangssummer. Alle firmaer benægtede eksistensen af sådanne beløb, mens budskabet var anderledes fra rekrutteringsfirmaerne.

»Ifølge vores kunder på ingeniør-området er man efterhånden nærmest nød til at give sign-on fees, for ingeniørerne er sværest at finde. Her er desperationen størst og ligeledes summerne,« sagde Morten Heuing, adm. direktør i rekrutteringsbureauet Stepstones danske afdeling.