Skibsforlis kunne være undgået
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Skibsforlis kunne være undgået

Skibet Thor Emilies forlis i Middelhavet, hvor seks søfolk omkom, kunne måske være undgået, hvis kaptajnen og rederiet T&C havde interesseret sig for, hvad der var i lasten, skriver Berlingske Tidende i dag mandag. I februar sidste år eksploderede lasten på Thor Emilie, hvorefter skibet sank på under et minut.

Det mener Søfartsstyrelsen, som i en rapport har kulegravet forliset. De kritiserer blandt andet Svendborg-rederiet T&C for ikke at have en tilstrækkelig og fyldestgørende dokumentation for, at lasten var farlig og kunne eksplodere under transporten.

Opklaringsenheden anbefaler T&C-rederiet at forbedre alle deres informationer om lasten, før en transport bliver aftalt. Det er dog allerede sket, oplyser rederiet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først