Skatteadvokat bliver ny minister for veje, skinner og strøm
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Skatteadvokat bliver ny minister for veje, skinner og strøm

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) rokerer rundt i regeringen og gør den konservative skatteordfører Jakob Axel Nielsen til afløser for Flemming Hansen i Transport- og Energiministeriet.

Jacob Axel Nielsen var på en rejse i Taiwan, men nåede kun at være af sted halvanden dag, inden han blev kaldt hjem for at blive minister, skriver Politiken.

»Det er drømmen at blive minister, når man går ind i politik. Så jeg er utrolig duperet, glad og stolt over at få den udnævnelse,« siger Jacob Axel Nielsen til P4 Nordjylland på en telefon fra lufthavnen i Frankfurt, hvor han mellemlandede.

Ikke Justitsminister

»For en stor dreng som mig, som kan lide alle former for fly, færger, tog og biler, så er det lidt en drøm at blive transportminister. Og ikke mindst energien, hvor vi står overfor store forhandlinger nu«, siger den kommende minister til P4 Nordjylland.

Det var en taiwanesisk guide, der overbragte Jacob Axel Nielsen beskeden om, at han skulle ringe til Bendt Bendtsen.

»Bendtsen spurgte, om jeg havde mod på at være transport- og energiminister, og det takkede jeg mange gange ja tak til«.

Den nordjyske jurist afviser, at han hellere ville have været justitsminister.

»Justitsministerposten er godt besat. Den synes jeg ikke, man skal pille ved«.

Et skattepolitisk talent

Jakob Axel Nielsen har kun tre års erfaring på Christiansborg, men han viste hurtigt talent for både det politiske spil og for kunsten at begå sig i medierne, som er altafgørende for en moderne politiker, skriver Politiken.

Han har især forstået at markere den konservative mærkesag: skatten.
Og før jul sidste år blev han så belønnet med den for de konservative meget vigtige post som skatteordfører.

Jakob Axel Nielsen er uddannet advokat og var ukendt i en bredere offentlighed, indtil han blev valgt til Folketinget i 2005.

Han har arbejdet i Århus som advokat og haft sit eget firma ved navn 2MoveIT.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten