Skat på fri bolig kan ramme 700 ingeniører i udlandet

Mens debatten om ophævelse af skatterabat til danske ingeniører i udlandet stadig raser, viser det sig nu, at de selvsamme ingeniører risikerer at få en ekstra skattebyrde, hvis de har fri bolig til rådighed.

Årsagen er, at Skatteministeriet fra årsskiftet ændrer beskatningen af fri bolig, og det kan ramme de knap 700 danske ingeniører i udlandet, der ifølge IDA har helt eller delvist fri bolig.

Fremover skal beskatningen af fri bolig ikke længere tage udgangspunkt i en skemaordning med et loft på 98.000 kroner om året pr. medarbejder, som det er tilfældet i dag. I stedet bliver markedsværdien grundlaget for skatteberegningen, og det betyder i praksis, at skatten stiger markant, fordi de hidtidige beskatningsværdier har været kunstigt lave, skriver Berlingske Tidende.

I sidste uge besluttede Folketinget at ophæve skattefritagelse for danskere, der arbejder i udlandet, den såkaldte paragraf 33A. Ændringerne træder i kraft fra 2014, og med de nye skatteregler på boligområdet kan det pludselig vise sig at blive ekstra dyrt for virksomhederne at udsende medarbejdere.

I praksis vil det nemlig være virksomhederne, der kommer til at kompensere for skattestigningerne. Udstationerede medarbejdere er ofte ansat på nettoløn, hvor der aftales et fast beløb til udbetaling hver måned. Når medarbejdernes nettoløn forværres på grund af skattestigningerne, skal virksomhederne kompensere dem med en højere bruttoløn.

Som Ingeniøren online tidligere har belyst, kan det betyde, at danske virksomheder fremover vil undgå at sende danske ingeniører til udlandet, men i stedet gøre brug af udenlandske ingeniører.

Læs også: FRI: Skatteaftale kan koste 250 job i rådgiverbranchen

Formanden for Ingeniørforeningen, Frida Frost, frygter, at de nye skatteregler kan medføre, at Danmarks image som vidensamfund vil falme drastisk.

»Når danske virksomheder sender ingeniører ud i verden på projekter, er det naturligvis, fordi vi lever i en globaliseret verden, men også fordi ingeniørerne opnår større viden og kompetencer, som Danmark kan nyde godt af, når de vender hjem igen. Derfor virker det bagvendt, at man sætter alle sejl ind på at bremse udviklingen,« siger hun.

Beskatningen af fri bolig rammer imidlertid ikke kun danskere i udlandet, men også udlændinge, der kommer hertil for at arbejde. Den ekstra skat på udenlandske eksperter og forskere er yderligere et søm i kisten, når det gælder vores placering på den internationale scene, mener Frida Frost.

»Hvis skatteændringer betyder, at tilstrømningen af udenlandske eksperter daler, risikerer vi, at udenlandske - og danske - virksomheder ikke længere finder det attraktivt at placere sig i Danmark, og så står vi over for en farlig udvikling, der breder sig som ringe i vandet,« siger hun.

Ifølge Berlingske Tidende vil knap 5.000 personer blive ramt af de nye skatteregler for fri bolig.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

700 ingeniører bliver måske hjemme frem over!

Ja nu skriver Ing.DK at de nye regler i forbindelse med 33a, gør det meget dyrt for de danske virksomheder fremover at skulle sende deres landsmænd ud i den store verden, da vi så også er de dyreste i løn allerede, ja så skal man vist ikke være Raket ingeniør for at regne ud hvad retning det her tager.

Nu er der nævnt 700 Ing. Hvad så med vindmølle branchen, hvor mange folk bliver så berørt her? Hvor mange Danskere tro Regeringen selv på der rejser efter Jan 2014. Ikke nok med at folk mister lysten pga. en manglende gulerod, men hvad være er så bliver det en endnu støre økonomisk post, for de enkelte virksomheder når de skal sende deres folk ud på opgaveløsning. Nu er vi jo desværre i forvejen den dyreste løsning da vi er Danske, så er der nogle der kan forklare en dum Mølleknægt som undertegnede, hvad det er for en flot power point præsentation, de er gået efter inde på Christians Borg, for det er blevet for vildt til jeg kan følge med i deres måde at regne på der inde på Borgen? Det her er jo lands skadelig virksomhed som ville kunne mærkes i mange år frem, og om 10 år vil man sige politikerne ødelagde en hel industri, ligesom de gjorde det tilbage i 70erne med vores skibsværfter.

Stor tak til ING.DK for at bringe det her frem i lyset.

  • 0
  • 0

Når jeg har arbejdet i udlandet, er det ganske typisk at kunden stiller en bil til rådighed, som man naturligvis også kan bruge privat i fritiden. Det skal vel også beskattes? I visse lande, f.eks. Indien, er det halsløs gerning at køre bil selv, hvorfor der følger chauffør med. Skat??

  • 0
  • 0

Nej du skal nok ikke betale for fri transport. Men får du et køretøj stillet til rådighed, kan du godt regne med at fars (Thor's) hammer falder. Jævnfør vore politikere, især regeringen, der slet ikke bliver beskattet af ministerbilen! ( Det er ikke en logik jeg forstår, men magthaverne bestemmer jo og sørger naturligvis for sig selv.)

Men klart nok er ophævelsen af 33A en grov diskriminering, der jo også afviger fra reglerne i alle andre lande. Endvidere skal der til beskatning af fri bolig jo også fremhæves, at man jo selv betaler en bolig i forvejen, og at man i udlandet med tilsvarende regler ser på værdien for modtager ikke på en opskruet Skatteværdi antagelse. se mere på Skat-uret.dk

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten