Skal jeg som nyuddannet tage et hvilket som helst job?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Skal jeg som nyuddannet tage et hvilket som helst job?

Hej
Jeg er i tvivl, skal jeg som nyuddannet bare tage hvilket som helst job, ser det ikke dårligt ud på mit cv?

Vh. Den nyuddannede

Kære nyuddannede
Tak for dit spørgsmål. Det korte svar er, at intet job ser dårligt ud på ens CV. Det vil jeg selvfølgelig gerne uddybe. Dit CV giver en virksomhed et første overblik over din uddannelse og det, du hidtil har beskæftiget dig med. Virksomheden bruger derfor også CV’et til at vurdere, om du ser relevant nok ud for dem.

Hvis alternativet til at have 'hvilket som helst job' på CV’et er perioder med arbejdsløshed, så er perioder med beskæftigelse altid bedre. Det, du skal gøre, er at du skal være meget tydelig i den måde, du skriver om dine beskæftigelsesperioder på. Så sikrer du, at virksomheden også opdager, hvilke kompetencer et job har givet dig.

Se f.eks. nedenstående eksempel, hvor personen tydeligt gør opmærksom på, hvilke kompetencer de forskellige job har givet. Hvis der kun havde stået 'jobsøgende' på CV’et, ville du for virksomheden blot være endnu en nyuddannet. Så ville det være svært for virksomheden at vurdere, om det er dig eller en anden, de vil invitere til samtale. Som det står her, skriver du dig direkte ind i virksomhedens behov. Nemlig at de her har mulighed for at få ansat en person, som er god til at samarbejde og som har brugt den tid, hvor vedkommende endnu ikke kunne få job som ingeniør til kvalificerende aktiviteter.

Så pointen er, at du altid lærer noget af et arbejde, uanset niveau og indhold. Og det skal du fortælle klart i dit CV. På den måde fortæller du læseren, at de virkelig får noget ud af at ansætte sådan én som dig.

Eksempel på CV

06/2012 - nu: Jobsøgende
Samtidig spansk på niveau B, forventet eksamen 04/2013.

Samtidig beskæftiget som pædagogmedhjælper. Har haft ansvar for 20 børn og kontakter til deres forældre. Har 2 ud af ugens 5 dage stået for åben eller lukkevagt. Har været med til at arrangere 2 dagture for 40 børn med naturoplevelser. Mine kompetencer i overblik, ro og gode samarbejdsrelationer på alle niveauer er blevet øvet og udbygget.

08/1997-05/2012: Gennemført uddannelsen til civilingeniør, retning xx.

Var samtidig de to første år medarbejder på servicestation. Blev to gange kåret til månedens medarbejder og fik de 20 måneder bonus for mersalg.
Var samtidig på uddannelsens fjerde år call center-medarbejder. Fik efter to måneder ansvar for oplæring af nye medarbejdere, og fik som eneste deltidsansatte kursus i kommunikation - og kundekontakt.

Jeg håber at du kan bruge inspirationen.

Rigtig god arbejdslyst med din jobsøgning. Jo mere du handler klogt, desto mere hjælper du heldet på vej.

Venlig hilsen

Edith Kahlke

*Har du et spørgsmål om karriere? Skriv til Jobfinders karrierepanel på community@jobfinder.dk - Du kan også følge Jobfinder på Facebook og Twitter *

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten