Skal IDA etik-stemple medlemmernes arbejde?

Plus15. november 2021 kl. 16:044
Skal IDA etik-stemple medlemmernes arbejde?
Illustration: Lene Wessel.
Diskussionslysten var markant mindre end normalt til IDAs repræsentantskabsmøde – det sidste inden valget til foråret. Der kom mere gang i debatten, da medlemmerne diskuterede etik og teknologi efter det formelle møde.
Artiklen er ældre end 30 dage

Medlemstallet stiger, medlemmerne holder fast i medlemskortet, og IDA er kåret til Danmarks bedste fagforening.

Der var nok at glæde sig over, da formand Thomas Damkjær Petersen fremlagde sin mundtlige beretning om det forgangne år på IDAs repræsentantskabsmøde i lørdags. Det sidste møde, inden IDAs medlemmer til marts næste år skal vælge nye repræsentanter.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
18. november 2021 kl. 11:06

Det handler om demokrati, her medlemsdemokrati, det skal man passe på aktivt for ellers kan det pludselig være væk og så får man det ikke igen!

Det er - imho - for letkøbt at påberåbe sig, at ens demokratiske ret er blevet forulempet, når et flertal i det demokratisk valgte organ, man er medlem af, går imod ens egen holdning.

Hvis der virkelig er stærke holdninger imod DA's politiske linje (jeg kan forstå, det handler rigtigt meget om miljø) ville det så ikke give sig udtryk ved diverse valg - eller er modstanderne af den aktueller linje blot for dovne (udemokratiske)? Demokrati er ikke kun en ret - det er også en forpligtigelse.

Nå man læser debatterne her på sitet, synes det dog ret indlysende - både i tomler og holdninger - at der er ret bred opbakning til aktivt at gå ind i miljøspørgsmål - så mon ikke demokratiet på en eller anden måde alligevel har virket?

Så: Til stemmeurnerne (når I er færdige med at føre valgkamp i disse spalter) ?

3
18. november 2021 kl. 10:43

IDA må og skal være en fagforening, og ikke et politisk organ. Thomas Damkjær Petersens skamløse misbrug af IDA til at fremhæve Enhedslistens mærkesager må simpelthen stoppes.</p>
<p>Jeg begriber ikke at mine ellers så forstandige kollegaer ikke også råber op.

Det handler om demokrati, her medlemsdemokrati, det skal man passe på aktivt for ellers kan det pludselig være væk og så får man det ikke igen!

Der er en strategi som kaldes "den lange march gennem institutionerne" hvor søvnige organisationer og foreninger er et let bytte, det er sket for en lang række velgørende foreninger, mest markant måske DN, men nu tilsyneladende også IDA. Det eneste man kan gøre er at melde sig ud, men mange har nok tøvet af nostalgiske årsager ligesom jeg.

Så om etik på gruppeniveau er godt kan diskuteres i et demokrati, men er det gået tabt så skifter ordet også betydning og i oversættelse fra orwelsk nysprog betyder det simpelthen mobning af dem der afviger fra partiparolerne!

2
15. november 2021 kl. 21:34

IDA må og skal være en fagforening, og ikke et politisk organ. Thomas Damkjær Petersens skamløse misbrug af IDA til at fremhæve Enhedslistens mærkesager må simpelthen stoppes.

Jeg begriber ikke at mine ellers så forstandige kollegaer ikke også råber op.

1
15. november 2021 kl. 18:48

Thomas Damkjær Petersen kaldte det ansvarsforflygtigelse, hvis IDA ikke har en holdning til politiske problemer:

Ok, det er da klar tale. Jeg glæder mig til at høre hvordan formanden synes vi skal mene om skattepolitik, flygtningepolitik, coronapolitik osv.

Klimapolitik og ønsket om centralisering arbejder IDA jo allerede for.