Skærpede krav til godstog på Storebælt på vej tre år efter dødsulykke

Plus10. august 2022 kl. 13:315
Skærpede krav til godstog på Storebælt på vej tre år efter dødsulykke
I 2021 rev en sættevogn sig løs på vej over Storebæltsbroen på grund af en usikret kongetap. Illustration: Havarikommissionen.
Der skal indføres skærpede krav til overkørsel med lommevogne på Storebælt efter to hændelser på broen, hvor den ene kostede otte mennesker livet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Trafikstyrelsen har besluttet, at kongetap og lås ikke er tilstrækkelige, når sættevogne, der vejer under 14 ton, kører over Storebæltsbroen på en lommevogn.

Det fremgår fra et høringsbrev, som Trafikstyrelsen netop har udsendt til branchen. Trafikstyrelsens høringsbrev kommer efter sidste års hændelse på Storebæltsbroen, hvor en bilist opdagede en løs trailer på et godstog.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
11. august 2022 kl. 22:44

Var det ikke bedre at indføre periodisk syn af lommevogne, så kan materiel jo ikke køre i årevis uden smøring og vedligehold. Periodisk syn af lastvogne kan være en af årsagerne til at trailerenes kongetappe ikke slipper en misligholdt drejeskammel/låseanordning i utide.

4
10. august 2022 kl. 22:08

Havarikommisionens første anbefaling er også “ Havarikommissionen anbefaler, at det europæiske jernbaneagentur ERA sikrer entydige krav til sikring af vertikal fastholdelse af sættevognstrailere læsset på lommevogne. ”https://havarikommissionen.dk/media/12804/j_2021_haendels_2021-24_andet_storbaelt_vestbroen.pdf

Det vigtige må være at operatøren ikke endnu engang vil kunne erklære uvidenhed og at de bare følger reglerne, som medierne giver indtryk af er slet ved de sidste mange gange det ellers er sket.

3
10. august 2022 kl. 18:15

Der har været problemer i ét land med én operatør, måske mener de ikke, at der er et generelt problem? Generelt er det en uskik at indføre særregler i et land, da det hindrer interoperabilitet til skade for konkurrencen på området. Og jeg køber ikke, at sidevind er et specielt dansk fænomen. Jeg har stadig en fornemmelse af, at man ikke er nået til bunds i denne sag, men har fundet en lappeløsning.

1
10. august 2022 kl. 14:04

Udstedelse af generelle regler har afventet afrapportering fra Det Eu-
ropæiske Jernbaneagenturs arbejdsgruppe vedr. ulykken og hændel-
sen (JNS). JNS anbefaler ikke fastsættelse af fælles europæiske regler
på området.

Hvorfor ønsker JNS ikke fælles regler her? På ret mange andre EU områder med risikobaseret tilgang områder har EU jo ikke noget problem med at udstikke fælles retningslinjer (uanset om de giver mening eller ej).