Skærbækværket ombygges til træflis for 1,8 milliarder kroner

Transmissionsselskabet TVIS har valgt Dong Energy og Skærbækværket som leverandør af grøn fjernvarme til selskabets fjernvarmekunder. Skærbækværket, der allerede i forvejen leverer overskudvarme til TVIS, skal i den forbindelse ombygges fra naturgas til træflis for 1,8 milliarder kroner.

Med valget af Dong Energy og ombygningen af blok 3 har TVIS sagt nej til et andet tilbud om grøn fjernvarme fra en gruppe fjernvarmeselskaber, samlet i selskabet 3KV. 3KV ville bygge et helt nyt flisfyret kraftvarmeværk i Kolding, der skulle levere den grønne fjernvarme.

Aftalen mellem Dong Energy og TVIS minder om den aftale, som Dong indgik med AffaldVarme Aarhus – det vil sige, at TVIS betaler 80 procent af anlægsomkostningerne og dermed erhverver retten til varmekapaciteten fra værket. TVIS er ejet af en række kommuner og derfor kan ombygningen finansieres på favorable kommunale lånevilkår.

Læs også: Biomasse-aftale sender ekstra elregning til varmeforbrugerne

Ifølge pressemeddelelsen fra TVIS har det været et krav til tilbudsgiverne, at prisen på fjernvarme i Trekantområdet ikke bliver påvirket af andet end udgifterne til produktionen af varme.

Skærbækværkets blok 3 har en el-effekt på 392 MW og er fra 1997.

Emner : Biomasse