Skader for en billion kroner: Krigen i Ukraine ødelægger folks hjem, veje og sygehuse

Plus8. november 2022 kl. 14:484
Skader for en billion kroner: Krigen i Ukraine ødelægger folks hjem, veje og sygehuse
En ødelagt bygning i Ukraines hovedstad, Kyiv. Illustration: KCSA, Oleksii Samsonov / Wikimedia Commons.
En opgørelse viser, at i løbet af krigens første halve år er omkring 1,2 millioner boliger, bygninger og infrastruktur ødelagt eller beskadiget.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når missiler regner ned over byer i Ukraine, så betyder det udover døde og sårede også bombede bygninger, som det koster dyrt at reparere eller rive ned og bygge op igen.

Når russerne angriber kraftværker, energi- og vandforsyninger, fører det ligeledes til skader med store økonomiske konsekvenser.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
9. november 2022 kl. 14:14

Der er lidt med de valgte ord i artiklens overskrift: "krigens ødelæggelser", der skurer i mit øre. For det er helt simpelt "russernes ødelæggelser", der er tale om.

3
9. november 2022 kl. 07:30

Et alternativ er at "overgive" det østlige ukraine og så kæmpe krigen på anden front, dvs. endemålet er stadig at Russerne skal trække sig ud.

1: Vesten skal stadig, og måske i endnu højere grad, bekæmpe Rusland på de fredelige tangenter, dvs. alt andet end krudt og kugler.

2: Ukraine skal likvikdere sikkerhedsstyrker, russisk infrastruktur i Ukraine og de folk de indsætter i embedsstillinger.

Der er altid nogen der beskytter de indsætte Russiske embedssfolk, så gå efter dem først. Start nedefra. De bor jo et sted, sikkert med ukrainske naboer, der meget gerne opgiver dem til "modstandsbevægelsen".

Siger ikke det er nemt og det ikke har udfordringer, men hvad er alternativet? En ting er sikkert, Putin stopper ikke, og han løber heller ikke tør for krudt (køber bare nyt af Iran, Kina og Nordk). Så vi ser ind i et totalt ødelagt land, og evt. en atomkrig rund om hjørnet.

1
8. november 2022 kl. 18:50

Jeg regner mig selv for at være yderst fredelig, nærmest pasifist, når det kommer til det der har med det korporlige at gøre. Men i forhold til det, som vi ser beskrevet her, dvs. kolosale ødelæggelser af civile bygninger og infrastruktur, udført af Putins Rusland, så kan jeg ikke længere se nogen som helst formildende omstændighed bag det.

I den sammenhæng virker det beskæmmende, at Joe Biden har opfordret Zelensky til at være åben for forhandling med Rusland.

Den adfærd, som Rusland har vist over for Ukraine, kan ikke besvares med forhandling. Det er absurd, ligegyldigt hvor meget krigen så går ud over vestens bekvemmeligheder.

Man kan diskutere meget, man kan være meget skarp i retorikken, og man kan også vise disrespekt verbalt. Det er alt sammen inden for den ramme, der faktisk handler om at appelere til den anden om at forstå et budskab, dvs. der er en lille rest af respekt for medmennesket tilbage så længe der findes en form for dialog. Alene det, at et menneske finder det umagen værd at kaste et skældsord efter et andet, indeholder et minigram af respekt.

Det, som Ruslands Putin/Putins Rusland gør mod Ukraine, forlanger den totale disrespekt. Der er kun den fysiske konflikt tilbage som svar over for det. (sagt af en, der som nævnt regner sig selv for nærmest at være pasifist)