Sjusk med plus og minus bag russisk raketeksplosion

10. juli 2013 kl. 11:453
Sjusk med plus og minus bag russisk raketeksplosion
Illustration: Ukendt.
Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax var der byttet rundt på forbindelserne til en række sensorer på den raket, der tidligere på måneden eksploderede over den russiske rumbase Baikonur.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der var tilsyneladende tale om en menneskelig fejl, da en russisk Proton-M raket eksploderede over det russiske rumfartscenter i Baikonur, skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

Læs også: Russisk raket eksploderer over rumbase

»Vinkelhastighedssensorerne var forbundet med forkert polaritet. Derfor blev raketten orienteret forkert,« citerer nyhedsbureauet en ekspert tilknyttet undersøgelsen for at sige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Proton-M raketten havde en milliarddyr last ombord i form af tre positioneringssatellitter til det russiske Glonass-system.

Kort efter start afveg raketten fra sin planlagte bane og eksploderede. Vragdele fra raketten faldt efterfølgende ned omkring rampe 81, hvorfra opsendelsen var sket.

Der mangler dog en endelig bekræftelse fra den russiske havarikommission om omstændigheder for ulykken.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
21. juli 2013 kl. 00:30

Var det ikke netop det Murphy baserede sin berømte lov på? Et stik til en sensor der var vendt forkert selvom han havde karvekodet det.

2
10. juli 2013 kl. 15:47

Det er squ godt nok sjusket hvis det virkelig er sandt... Proton er selvfølgelig også den billigste vej op, og man får jo hvad man betaler for, eller næsten hver gang. 1/10 gange fejler de alligevel...

Fra artiklen: Læs også: Russisk raket eksploderer over rumbase

Ligger en rumbase ikke i rummet?

/Martin

1
10. juli 2013 kl. 13:02

Et real-life eksempel hvor "reverse the polarity" rent faktisk ville have virket!