Siri-området producerer olie igen efter halvt års pause

Efter et halvt års pause flyder olien igen fra Dong Energys Siri-område. Feltet har ligget stille siden juli, hvor man fandt en ny revne i en opsamlingstank under Siri-platformen, hvor olien fra områdets tre satellitfelter ellers opsamles.

For at undgå den revne-ramte tank sender de tre satellitfelter Cecilie, Nini og Nini Øst i stedet olien direkte ind i et olietankskib, Siri Knutsen, som torsdag blev koblet sammen med de tre satellit-felter. Den allerførste olie til tankskibet kommer fra Nini Øst-feltet.

Læs også: Dong finder endnu en revne i Siri-platformens understel

Sideløbende fortsætter arbejdet med at forstærke selve Siri-platformen. Reparationen skal være færdig til sommer.

Revnerne blev fundet i tanknæsen længst til venstre. De røde rør er en del af reparationen. Illustration: Grafik: Lasse Gorm Jensen

»Vi har arbejdet målrettet på at få Siris satellit-felter tilbage i produktion, så vi skaber værdi, samtidig med at vi reparerer Siri-platformen. På platformen har vi stadig et stort arbejde foran os, før vi kan producere fra selve Siri-feltet,« siger Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for Dong Energys danske olie- og gasforretning i en pressemeddelelse.

Siri-feltet har kostet Dong Energy dyrt, siden selskabet under en rutinemæssig inspektion i august 2009 opdagede revner i næsen af den undersøisk olielagertank under Siri-platformen.

Af sikkerhedsmæssige hensyn blev produktionen indstillet i fem måneder og genoptaget i januar 2010 efter installationen af en midlertidig løsning. Men efter fundet af endnu en revne i juli 2013 blev produktionen fra området atter standset.

Læs også: Todelt løsning skal sikre Siri-platformen

Selve reparationen koster 3,5 mia. kroner, og i forbindelse med regnskabet for først halvår 2013 nedskrev Dong Energy værdien af Siri-feltet med 900 mio. kroner.

At der er tale om en kedelig sag for selskabet, fremgår også af aktstykket omkring kapitaludvidelse i Dong Energy. Her står der, at de nye investorer skal holdes skadesløse 'i tilfælde af en negativ udvikling som følge af Siri-platformens fysiske tilstand i forhold til det af selskabet forudsatte.'

Emner : Olie
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"At der er tale om en kedelig sag for selskabet, fremgår også af aktstykket omkring kapitaludvidelse i Dong Energy. Her står der, at de nye investorer skal holdes skadesløse 'i tilfælde af en negativ udvikling som følge af Siri-platformens fysiske tilstand i forhold til det af selskabet forudsatte.'"

Dette er da en mindst lige så kedelig sag i sig selv! Det beviser blot hvor dårligt et stykke arbejde Bjarne Corydon har gjort i denne handel. Man må håbe for ham at han har fået et eller andet RIGTIG godt tilbage under bordet for den handel - for det har landet da godt nok ikke!

Det man sådan set skriver er at hvis Siri producerer olie skal investorerne have en del af kagen, men skulle det vise sig at det kræver en ny platform for at udvinde olien, så skal investorerne ikke spytte i kassen til denne investering der vil beløbe sig til mange milliarder. Og hvad så når staten (som jo så givetvis må betale) har postet flere milliarder i en ny platform eller struktur? Skal investorerne så have snablen ned i kassen alligevel?

Dette er grunden til at man ikke skal sætte en hundehvalp til at forhandle med ulve. Corydon kan måske finde ud af at lave studehandler med andre kompetenceløse politikere, men han kan tydeligvis ikke klare sig i selvskab med rigtige forretningsdrivende!

  • 0
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten