Silvan fjerner 'mirakelisolering' fra hylderne

Silvan stopper øjeblikkeligt salget af tapetet Erfurt KlimaTec, som de hidtil har markedsført med løfter om, at det kan give op til 36 procent varmebesparelse, fordi det virker isolerende.

»Vi har kigget på den nye dokumentation, som vi har fået fra producenten. Og vi føler os taget ved næsen, så derfor fjerner vi det i dag,« fortæller indkøbs- og marketingsdirektør, Thomas Juul Buchholt.

Reelt er den største energibesparelse, det er muligt at opnå med produktet, nemlig omkring 14 procent, fordi det maksimalt er 40 procent af en bygnings varmetab, der sker gennem ydervæggene. Resten forsvinder gennem tag, vinduer og udluftning. Og hvis man har bare lidt isolering i væggene, er der stort set ingen effekt.

Derfor har Forbrugerrådet og Videncenter for Energibesparelser karakteristeret Silvans markedsføring som henholdsvis 'misvisende' og 'skruphamrende forkert.'

Derfor vil kunder i Silvan blive mødt med tomme hylder, hvor tapetet skulle have været, og et skilt, der forklarer, hvorfor det er fjernet.

»Et produkt skal leve op til det, som vi skriver i vores markedsføring. Men vi kan ikke gøre så meget andet ved det nu, end at beklage og fjerne det fra vores butikker,« siger Thomas Juul Buchholt.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvilke fabrikater er så de bedste at bruge? Jeg står for at skulle isolere massive ydervægge i gammel patriciervilla fra år 1900. Der er både et isoleringshensyn og et holdbarhedshensyn.samt det æstetiske. Det var da godt de fjernede de falske salgsoplysninger.

 • 0
 • 0

Hvilke fabrikater er så de bedste at bruge? Jeg står for at skulle isolere massive ydervægge i gammel patriciervilla fra år 1900. Der er både et isoleringshensyn og et holdbarhedshensyn.samt det æstetiske.

Du skal selvfølgelig ikke bruge tapet til at isolere med!

 • 0
 • 0

Hvis du skal totalrenovere vil jeg tro du bør beholde kun den bærende konstruktion og ydderveggerne, rive det øvrige og bygge det op som et moderne byg indvendigt. Da kan du samtidigt får renoveret og moderniseret dine tekniske installationer (el, kommunikation, varme, etc).

 • 0
 • 0

Hej Reinhard Du kan evt. kigge på Videncenter for Energibesparelser i Bygningers hjemmeside. De har forskellige guides til efterisolering. http://www.byggeriogenergi.dk/

Den er sådan set rigtig nok, men der mangler hvad man kan gøre med et lag Al-folie som strålingsreflektor. Skal der opsættes to lag gipsplader er det en simpelsag at smække en sådan folie på imellem lagene. Det er IKKE "dampspærren" selv om den også kan virke som en sådan. Princippet kendes fra "overlevelsestæpperne" man indpakker folk i, så de ikke mister varmeenergi. En ultimativ del af effektiv FørsteHjælp til "havarister".

 • 0
 • 0

[quote]Hej Reinhard Den er sådan set rigtig nok, men der mangler hvad man kan gøre med et lag Al-folie som strålingsreflektor.

Skal der opsættes to lag gipsplader er det en simpelsag at smække en sådan folie på imellem lagene. Det er IKKE "dampspærren" selv om den også kan virke som en sådan.

Princippet kendes fra "overlevelsestæpperne" man indpakker folk i, så de ikke mister varmeenergi. En ultimativ del af effektiv FørsteHjælp til "havarister".

Med risiko for at blive "flam'et". Dette emne har tidligere været behandlet meget omfattende i phk's blog. Alu-folie, eller relekterende overflade har kun en isolerende virkning hvis der er en STOR temperaturforskel. Det er fint ved førstehjælp, for der er der en stor temperaturforskel mellem kroppen og omgivelserne. Det er der bare ikke inde i en væg. Ked af at sige det. Det der virker er et passende lag isolerende matriale som som glasuld, stenuld o.s.v. Der er her ikke taget højde for matrialerne sekundære egenskaber som brændbarhed o.l. Når man laver isolering er det vigtigt at huske at dampspærren placeres på det rette sted, altså på den varme side. Og den skal være tæt. Ellers får man (evt. skjult) kondens. Det kan give skimmelsvamp m.m. som er noget rigtigt l... .

 • 1
 • 0

Dette emne har tidligere været behandlet meget omfattende i phk's blog. Alu-folie, eller relekterende overflade har kun en isolerende virkning hvis der er en STOR temperaturforskel.

Helt enig. Jeg vil dog tro at alu-folieplader kan gøre gavn hvis de opsættes på væggen bagved en radiator. Så vidt jeg husker var det også hvad PHK gjorde.

 • 1
 • 0

[quote]Dette emne har tidligere været behandlet meget omfattende i phk's blog. Alu-folie, eller relekterende overflade har kun en isolerende virkning hvis der er en STOR temperaturforskel.

Helt enig. Jeg vil dog tro at alu-folieplader kan gøre gavn hvis de opsættes på væggen bagved en radiator. Så vidt jeg husker var det også hvad PHK gjorde.[/quote]

HVIS det nu virker, hvor bliver varmen så reflekteret til ? Jeps - lige ind i radiatoren igen, så den ikke kan slippe af med varmen !

 • 0
 • 0

Jeg har på et pilot projekt brugt KlimaTec Thermovlies som forsøg på at stoppe kuldebro og forhindre skimmelsvamp på en fredet ejendom hvor man intet må foretage udvendig fra. Jeg har brugt termografien som hjælp til at måle temperature før og efter opsætningen af det såkaldte isoleringstapet. Isolerende er den ikke, men det viser sig at den rent faktisk har noget forebyggende evne mod skimmelsvamp som man mange gange afsløre bag tapeter og lign. Dog skal der siges at skimmelsvampe kan forekomme der hvor dugpunktet er, gerne udenpå termotapetet og malingen. Projektet kører stadig og der er ikke konstateret skimmel endnu. Før og efter montering af ”vidundertapetet” med termografimålinger kan ses her http://www.nunex.nu/dokumenter/før%20og%2...

RE: Isoleringstapet, rumfartsdug, sølvpapir m.m. jeg tror i mener refleksiv isolering. Vi kender alle sammen princippet fra termokanden der har en lufttom glasbeholder med sølv inden i, eller energivinduet med en reflekterende metalfilm i eller et spejl eller… Refleksiv isolering har sin berettigelse så længe den er ren og blank. Den reflekterer varmestrålingen. Er den i direkte kontakt med et emne bliver den ledende og ikke reflekterende. Den kan ikke bygges ind mellem 2 gipsplader med forventning om tilbagekastning af varmestråling. . Den ældes med tiden og korroderer, samler støv og evnen til at reflektere forringes betydeligt. Den skal vedligeholdes hvis den skal virke.

 • 0
 • 0

Mon ikke radiatoren godt kan slippe af med varmen alligevel..:o) Nutidige pladeradiatorer har trods alt mindst to sider.. Mange har 6 , de fleste har 4 og i mellem hver to elementer en del "ribber" der giver en meget større overflade til at afsætte varmen til luften, så der der sker meget større konvektion (opadgående luftstrøm) inde mellem elementerne end langs de udvendige sider, hvor overfladen er mindre. At radiatoren på bagsiden bliver afkølet en smule mindre qua en lettere reduceret transport gennem muren bagved vil blot betyde en lidt større konvektionshastighed.. Ting har det med at komme i ligevægt.

Alufolie på væggen bagved radiatoren har en vis effekt ved at reflektere infrarød stråling (langbølget lys..;o) ) Men aluminium har også en formidabel varmeledningsevne.. Langt bedre end alm. tapet.. Så hvor stor nettoeffekten er ved jeg ikke, men den er næppe stor.. (>0.. ??) Og alufoliet skal som nævnt holdes rent for at have den reflekterende effekt. Og så er det da for de fleste øjne GRIMT GRIMT GRIMT. Min intuition siger mig at det netop er her bag radiatoren at det tapet vi skulle diskuttere her kunne gøre størst gavn.

De nævnte 14% besparelse af varmetab i huse med massive vægge lyder umiddelbart stort. Tvivler meget på det.. Måske i ekstreme situationer med gamle våde munkesten hundekoldt i stiv kuling...

Klart perfekt at rive hele patriciervillaen end indvendigt og bygge op med nye indermure... Men er det ikke billigere at rive hele skidtet ned så??

100 mm rockwool og dobbelt vådrumsgips gips med stålhjørner giver stærke vægge med hæderlig varmeisolering og GOD lydisolering. Og der er god plads til både centralstøvsugerrør, kabler til MASSER af stikkontakter og nye pexrør til radiatorerne. Husk SOLID (træ)konstruktion til radiatorerne, gode (dyre) radiatortilslutninger og for Guds skyld husk at tætne dampspærren ordentligt. Brug flamengo i dør- og vinduesåbninger.. Det fylder mindre. Og nåh ja stålhjørner.. alt andet fortryder du.. har prøvet.

Pexrører (rør i rør) samles IKKE skjult og hvert rør (to eller tre fra hver radiator) ender selvfølgeligt et synligt sted hvor der er afløb.. Så har du ingen skjulte rør.. der sparer du forsikring. Lad en autoriseret VVS og elektriker samle skidtet.. Ellers får DU skylden ved skader.

Tykke gardiner sparker røv og passer fint i en patriciervilla.

Hvis der er oprindelige forsatsvinduer, skal du bevare dem.

Genvex er Gud for både hus og beboere. MEN husk at der skal være et let undertryk i huset, så du ikke presser damp ud i konstruktionen, men får frisk tør luft ind fra sprækker og revner. Så bliver du også nødt til at finde de værste utætheder i huset.. GODT for det er sikkert her du taber mest varme.. ;o)

 • 0
 • 0

"Genvex er Gud for både hus og beboere. MEN husk at der skal være et let undertryk i huset, så du ikke presser damp ud i konstruktionen, men får frisk tør luft ind fra sprækker og revner. Så bliver du også nødt til at finde de værste utætheder i huset.. GODT for det er sikkert her du taber mest varme.. ;o)"

Undertrykket sikrer så også indsug af "frisk tør" luft fra en eventuel brændeovn i drift!

 • 0
 • 0

Jeg har på et pilot projekt brugt KlimaTec Thermovlies som forsøg på at stoppe kuldebro og forhindre skimmelsvamp på en fredet ejendom hvor man intet må foretage udvendig fra. Jeg har brugt termografien som hjælp til at måle temperature før og efter opsætningen af det såkaldte isoleringstapet. Isolerende er den ikke, men det viser sig at den rent faktisk har noget forebyggende evne mod skimmelsvamp som man mange gange afsløre bag tapeter og lign. Dog skal der siges at skimmelsvampe kan forekomme der hvor dugpunktet er, gerne udenpå termotapetet og malingen. Projektet kører stadig og der er ikke konstateret skimmel endnu. Før og efter montering af ”vidundertapetet” med termografimålinger kan ses her http://www.sicon.dk/side.asp?Id=36551

RE: Isoleringstapet, rumfartsdug, sølvpapir m.m. jeg tror i mener refleksiv isolering. Vi kender alle sammen princippet fra termokanden der har en lufttom glasbeholder med sølv inden i, eller energivinduet med en reflekterende metalfilm i eller et spejl eller… Refleksiv isolering har sin berettigelse så længe den er ren og blank. Den reflekterer varmestrålingen. Er den i direkte kontakt med et emne bliver den ledende og ikke reflekterende. Den kan ikke bygges ind mellem 2 gipsplader med forventning om tilbagekastning af varmestråling. . Den ældes med tiden og korroderer, samler støv og evnen til at reflektere forringes betydeligt. Den skal vedligeholdes hvis den skal virke.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten