Silicon Valley-chefer biohacker sig selv

20. oktober 2016 kl. 14:51
En gruppe entreprenører og direktører i den amerikanske teknologis mekka forsøger med en uvidenskabelig test at bevise, at de på tre måneder kan biohacke sig selv til at yde mere og bedre.
Artiklen er ældre end 30 dage

Som Ingeniøren tidligere har omtalt, foregår der mange specielle, halvvidenskabelige forsøg i Silicon Valley. Denne artikel vil omhandle endnu et af forsøgene på at optimere sig selv.

En gruppe af biohackere og CEO's i Silicon Valley er ved at gennemføre en 90-days biohacker challenge - altså tre måneder, hvor de tester og forhåbentlig optimerer deres krop og sind, skriver Quartz.

Eksperimentet, hvis man kan kalde det det, begyndte i midten af september. Det er en del af en stigende tendens blandt en hastigt voksende gruppe af mennesker, som gerne vil leve et længere og forbedret liv, der forsøger sig med biohacking, siger Geoffrey Woo, der er medstifter af den virksomhed, Nootrobox, der leder projektet.

Kosttilskud skal optimere kroppen

Nootrobox sælger primært det, de kalder nootropics - efter sigende en slags 'intelligente medikamenter', som påstås at kunne forbedre kognitive funktioner på mange forskellige måder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksperimentet går ud på, at deltagerne - Woo heriblandt - hver uge måler forskellige biometriske faktorer for at undersøge kroppens produktivitet. Undervejs finjusterer de det optimale miks af nootropics, mad og rutiner. De måler blodsukker hvert 15. minut og registrerer, hvordan det reagerer på faste, motion, søvn eller andre interventioner.

Læs også: Firma vil standse aldring med blod fra unge

Det gør de blandt andet med Abbotts Freestyle Libre; en blodsukkermåler, som benytter en tynd metalpind, der går gennem huden og trådløst sender data til en lille ekstern monitor. Den er ikke godkendt i USA endnu, men den er godkendt i EU og kan derfor fås på bl.a. eBay. Se Woo fjerne denne fra sin arm i videoen nedenfor.

[video: https://youtu.be/XXrcTA2QCAE]

Artiklen fortsætter efter annoncen

Woo ved godt, at det ikke er et videnskabeligt eksperiment, de har gang i, men det er heller ikke pointen. Målet er at motivere folk til at tænke mere over, hvad de putter i deres krop, hvordan de behandler den, og hvordan de forskellige faktorer påvirker dens ydeevne og resultater.

I de produkter, som Nootrobox sælger, er der stoffer, der menes at kunne optimere ens ydeevne. Det kan være stoffer som L-Theanine, vitamin B-12 og Vinpocetin, der er i produkterne, som går under navnene Yawn, Sprint, Rise, og Kado-3. De positive effekter er dog ikke altid bevist. Virksomheden oplyser, at alt det, de bruger i deres produkter, er godkendt af US Food and Drug Administration.

Vil ændre i den menneskelige organisme

Mange i Silicon Valley har før forsøgt at optimere sig selv ved at opsamle data om deres krop og psyke. Det har for eksempel været gennem at følge rutiner og forandre dem, alt efter hvad data siger.

Læs også: Spørg Scientariet: Kan man leve af vand og kosttilskud?

Biohackerne fra Nootrobox vil gå skridtet videre. De siger, at de vil 'omkonstruere' den menneskelige organisme - de siger dog ikke hvordan. For øjeblikket bruger de nootropics og implanterer målere i deres kroppe, så de kan indsamle data og følge, hvordan de på den bedst mulige måde kan forbedre deres krop og sind.

Woo mener, at der kommer et tidspunkt, hvor man kan ændre i sit genom direkte, og siger, at Notrobox gerne vil yde den service, når det bliver muligt. Men alt dette er meget hypotetisk i øjeblikket, siger han.

Personlige sammensætninger ud fra dit genom

Nootrobox laver personlige kombinationer af kosttilskud og rutiner, som er designet til at hjælpe hukommelse, indlæring, fokus og motivation. Gennem tjenester som computerprogrammet Promethease kan man analysere nogle dele af genomet, som blandt andet har med metabolisme og sygdom at gøre.

De fleste tilgange er stadig meget uvidenskabelige, og der er kun få virksomheder, der har kommercialiseret denne tjeneste. Men sådan mener Woo ikke, at det bliver ved med at være, da interessen bliver stadigt større.

VC-virksomheden Andreessen Horowitz (venture capital) har investeret 2 millioner dollars i Nootrobox og investerer også i flere lignende virksomheder.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger