Sikre møghuse bliver revet ned

15. marts 2007 kl. 00:00
Højhusene i Rødovre får ikke lov at blive stående, selv om en rapport fra Rambøll understreger, at de står solidt plantet i jorden. Rapporten får derimod Rødovres Kommune til at revidere evakueringsplanen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selvom en rapport fra Rambøll fastslår, at højhusene i Rødovre er sikre at bo i, så ændrer det ikke ved, at højhusene bliver revet ned. Godt nok er højhusenes fundament solidt, men de er i en elendig forfatning.

»Vi har ikke penge til at finansiere så omfattende en renovering. Beboerne har ikke penge til at betale, og vi kan ikke få nok støttekroner fra Landsbyggefonden,« siger direktør Lone Sejersen fra boligselskabet AAB, som ejer de to huse.

Rapport kan lukke evakueringsberedskab

Rambøll-rapporten var bestilt af Rødovre Kommune, men den var aldrig tænkt som grundlag for at beslutte, om husene skal rives ned eller ej. Politikerne vil derimod bruge rapporten til at afgøre, om højhusenes beboere skal evakueres, næste gang at vindhastighederne nærmer sig stormstyrke.

»Jeg går ud fra, at vi ophæver evakueringsberedskabet på baggrund af rapporten, men i sidste ende er det op til beredskabskommissionen i Rødovre at bestemme,« siger Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere end 1.000 beboere i højhusene Agerkær og Ruskær blev evakueret nytårsdag, da en storm truede med at blæse ind over landet.

Borgmester: Utrygt, når de lærde er uenige

Rapporten fra Rambøll støtter nu Statens Byggeforskningsinstitut i, at højhusene er sikre. Men den konklusion er i modstrid med, hvad rådgivende ingeniør Klaus Nielsen, som arbejder for AAB, kom frem til. Det bekymrer borgmesteren.

»Det er ikke særligt betryggende, at de lærde er uenige i den her sag. Men nu stoler vi på, at Statens Byggeforskningsinstitut og Rambøll har ret,« siger han.

Beboere vil fortsat være bange

Viceborgmester i Rødovre, Alex Nielsen (S), håber, at rapporten kan dæmpe frygten hos flere af beboerne i Rødovre. Han forstår dog udmærket, hvis de stadig føler sig utrygge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der ligger jo stadig en rapport, som siger at bygningerne er usikre. Det er klart at folk tænker: "Hvad nu, hvis den taler sandt"«.

Kommunalbestyrelsen i Rødovre regner med at behandle sagen i denne måned. Men en nedrivning skal i sidste ende godkendes af Socialministeriet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger