Sikkerhedsniveau under normkrav: Sådan vil Bach Gruppen forstærke Bølgen

Plus2. december 2021 kl. 13:5210
Sikkerhedsniveau under normkrav: Sådan vil Bach Gruppen forstærke Bølgen
Illustration: Trekw / Wikimedia.
En del af byggeriet Bølgen i Vejle skal forstærkes for at leve op til lovens krav. Rådgiver foreslår at afstive elevatorkerner med fladstål.
Artiklen er ældre end 30 dage

Opdateret kl. 15:31.
​Selv med en mindre vindlast end oprindeligt forudsat kan de dele af byggeriet Bølgen, som Bach Gruppen har bygget, ikke leve op til lovens krav. Derfor skal de nu forstærkes. Det skriver Bach Gruppens rådgiver, Sweco, i et notat til Vejle Kommune, som Ingeniørens branchemedie FacilityTech har fået udleveret.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
3. december 2021 kl. 17:13

Lige til det med kontrollen. På konstruktioner og brand, er der kommet en certificeringsordning. Ordningen er på nogle punkter udskældt, bl.a. pga. et meget omfattende kontrolsystem, der netop sikrer, at der er både kontrol med projektering og udførelse.

I min optik, er det netop en gave til bygherren, da forhold som dem vi ser her, bør blive fanget i den kontrol der skal udføres og dokumentes.

9
3. december 2021 kl. 12:37

“ Dem der primært har interessen i at byggerier laves ordentligt er selvfølgeligt ejeren. Derfor må ejeren (bygherren) stå for kontrollen. Jeg kan ikke se hvorfor kommuner og andre offentlige myndigheder skal blandes mere ind i kontrollen.”

Hej Michael

Du har en pointe, men jeg vil dog påstå den oversimplificere virkeligheden og dermed fejer de reelle problemer ind under gulvtæppet.

Ja - ejer/bygherre har et ansvar, men som andre skriver er det jo ikke kun ejeren som påvirkes af evt. svigt. I sagerne med BG er det jo netop BG selv der er bygherre og der kan man jo gisne om at det faktisk har været i deres interesse at lave dårligere kvalitet.

Når det kommer til boligbyggeri er det jo ikke bygherre/udvikler der ender som ejer/bruger og som køber har man derfor ingen tilsyn med byggeriet.

Så hvis man vil snyde for egen vindings skyld er der defacto ufattelig lidt der forhindre sådanne virksomheder i at gøre det.

8
3. december 2021 kl. 12:06

Jeg kan ikke se hvorfor kommuner og andre offentlige myndigheder skal blandes mere ind i kontrollen.

Kommentar til #7. "Tillid er godt - men kontrol er bedre". Et stort boligbyggeri som eksempelvis Njals Tårn, er en millioninvestering. HVIS der er alvorlige fejl, får det meget store konsekvenser. For Beboerne - Investorerne - Bygherren - Kommunen - Naboerne - Långivere - Naboer - Håndværkere som har penge til gode -> Listen er meget længere.

6
3. december 2021 kl. 11:18

Mit bud er desværre at der INGEN ændringer sker

Kommentar til #4. Når det er de såkaldte "Myndigheder" som skal udføre "kontrollen", så kan du trygt regne med at det fungerer lige så ineffektivt som det altid har gjort. Listen over uduelige og ineffektive myndigheder er alenlang. Regn bare med at det fremover bliver endnu dårligere - såfremt det overhovedet er muligt.

5
3. december 2021 kl. 09:47

Hvem betaler?

4
3. december 2021 kl. 09:03

Jeg siger det igen igen (igen igen igen).

Dette (og alt andet dårligdom fra Bach Gruppen) er kun kommet frem p.g.a. interne whistleblowere - Systemer og kontrol fra myndigheder etc. fanger altså ikke disse ting.

Jeg er derfor nysgerrig på om BG virkelig er de eneste, som ikke (bevidst svindel eller "hendelige uheld") levere ordenlig kvalitet? Ligeledes nysgerrig på om alle BGs sager får nogen som helst konsekvenser for, hvordan man kontrollere lignende i fremtiden.

Mit bud er desværre at der INGEN ændringer sker ... og så kan man jo gætte på, om det vil påvirke kvaliteten eller ej.

3
2. december 2021 kl. 19:17

“Insitustøbte slapt armerede betonkonstruktioner” er deres speciale.

2
2. december 2021 kl. 18:08

Hvad har de ellers bygget?

Bach gruppen er et fuskerfirma. Håber at de lukker. Men først skal de udbedre alle de svinestreger som de har lavet.

1
2. december 2021 kl. 15:35

Det lader da til at Bach gruppen har haft et mere systematisk lemfældigt syn på byggeregler og procedurer. Hvad har de ellers bygget?