Sikkerhedsfejl sinker Microsofts .net-strategi

Microsoft har udskudt starten for dele af firmaets ambitiøse .net-strategi med et halvt år pga. sikkerhedsproblemer.

Sikkerheden skal øges for at undgå kritik af produktet på lanceringstidspunktet. Oprindeligt skulle .net-server - det produkt, der er platformen i Microsofts vision om at flytte programmer fra at ligge på den enkelte pc til at ligge på nettet - have været frigivet i løbet af det første halvår 2002. Men nu udskyder Microsoft lanceringen til andet halvår .

Microsoft har ikke officielt begrundet forsinkelsen af .net-server. Men kilder i Microsoft oplyser til Ingeniøren, at Microsoft ønsker at øge sikkerheden i .net, og at der er fundet sikkerhedsfejl i .net-server, som kunne åbne computere, hvor produktet er installeret, for hackere.

Microsoft er tidligere blevet kritiseret for forsinkelser af deres produktlanceringer, men denne gang er der enighed hos uafhængige analytikere om, at det er et klogt træk fra Microsoft.

Bl.a. analysebureauerne Gartner Group og IDC vurderer over for News.com, at det kan vække tillid hos forbrugerne, at Microsoft vælger at forsinke et produkt i kølvandet på den øgede fokus på sikkerhed, som softwaregiganten har annonceret.