Sikkerhedsfejl i Linux kan påvirke Windows
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sikkerhedsfejl i Linux kan påvirke Windows

Microsofts sikkerhedsteam har travlt. De er ved at gennemgå mindst ni af deres programmer for eventuelle svagheder forårsaget af lånt open source kode. Koden, der er lånt fra kompressionsprogrammet zlib til Linux og Unix, blev i sidste uge rapporteret som værende såbar overfor hackerangreb. Det skriver Internetnyhedstjenesten News.com.

Det er blandt andet programmerne Microsoft Office, Internet Explorer, DirectX, Messenger og Front Page samt Windows XP, der ifølge News.com indeholder den lånte og usikre open source kode.

Talsmænd fra Microsoft har udtalt til News.com, at deres sikkerhedsteam er i fuld gang med at undersøge zlib-fejlen, at det er korrekt, at et antal af deres programmer indeholder zlib-kode og at det ikke nødvendigvis betyder, at programmerne af den årsag er blevet usikre.

En open source gruppe, Gzip, har offentliggjort en liste med næsten 600 programmer, der angiveligt skulle indeholde den famøse kode, heriblandt er ni programmer fra Microsoft.

Endnu er der ingen, der har kunne sige noget afgørende om, hvorvidt programmer med Zlib-koden er sårbare, men analytikeren Dan Kusnetzky fra analysebureauet IDC siger til News.com, at de virksomheder, der bruger open source kode i deres programmer, skal vænne sig til at teste den lånte kode godt og grundigt. Ifølge Dan Kusnetzky er det nemlig langt fra alle open source programmer, der er lige godt testede for sårbarheder.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten