Siemens Wind satser på store vindmøller: Lukker fabrik og fyrer 430 ansatte

Fremtiden tilhører større vindmøller, der kan producere billigere strøm ved lavere vindhastighed. Det har Siemens Wind konstateret og lukker derfor fabrikken i Engesvang, som har produceret vindmøllevinger for Siemens i mere end ti år.

Det skriver Ritzau/Finans.

Efterspørgslen er faldet på de vinger, som produceres her, og på grund af fabrikkens beliggenhed er det ikke muligt at udvide den og omlægge produktionen. Derfor vælger det dansk-tyske selskab at satse på fabrikkerne i Brande og Aalborg, hvor produktionen er steget over de seneste par år.

Når fabrikken lukker, kommer 430 Siemens-ansatte til at stå uden job.

»Vi har desværre måttet meddele medarbejderne, at vi lukker fabrikken og opsiger 430 medarbejdere. Det er vi selvfølgelig kede af,« siger Michael Hannibal, chef for offshore-vindmøller i Siemens, til Ritzau/Finans.

De opsagte medarbejdere kan dog ikke regne med nye job på fabrikkerne i Brande og Aalborg lige foreløbig. Vindmøllegiganten forventer heller ikke, at det vil være nødvendigt med flere fyringer.

»Vi har haft en stor vækst siden vi startede i Danmark i 2004 med 650 ansatte (efter købet af Bonus Energy fra Brande, red.), og selv efter den her lukning vil vi være flere, end vi var for et år siden. Vi forventer at kunne fastholde vores medarbejdere i Danmark, selv om væksten sker ude i verden. Selv når vi åbner en vingefabrik i Egypten eller Marokko, så giver det eksempelvis arbejde til vores danske fabrik, hvor vi laver møllehuse,« fortæller Michael Hannibal.

Siemens Wind har cirka 6.500 ansatte i Danmark.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Sidst der lukkede en større virksomhed i Hovedstaden skortede det ikke på politkere der lovede hjælp og diverse programmer for at hjælpe de fyrede. Hvor er den hjælp nu? ikke en politiker har udtalt sig om at hjælpe de her 430 fyrede.. men politikerne er jo nok på vinterferie og har vigtigere ting at tage sig til som f.eks at mobbe hinanden og skyde skylden for alt muligt på de andre men lede landet ikk er noget de nedværdiger sig til at bruge tid på. Desuden der er jo langt fra borgen og til Engesvang og hvad er 430 stemmer værd ? ikke meget ser det ud til .

  • 0
  • 0

De skulle da også bare mangle.......de mange polakker og italienere der virker her i landet er bestemt også svage i det danske sprog og alligevel er de efterspurgte.

Det er en fiks ide i hovedet på de lilla bleer, at folk der har klaret at flygte til Danmark, er uden evner for at klare et arbejde.

  • 0
  • 0

De skulle da også bare mangle.......de mange polakker og italienere der virker her i landet er bestemt også svage i det danske sprog og alligevel er de efterspurgte. Det er en fiks ide i hovedet på de lilla bleer, at folk der har klaret at flygte til Danmark, er uden evner for at klare et arbejde.

Polakker og Italienere i Danmark er ikke flygtninge... Man flygter ikke fra Polen/Italien, man flytter :) Men ellers så troede jeg ikke at højerfløjen gik med lilla ble? Det er jo dem der konstant kæmper imod at flygtninge skal have adgang til arbejdsmarked...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten