Siemens vil bygge ny vingefabrik i Marokko
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Siemens vil bygge ny vingefabrik i Marokko

Siemens har indgået en aftale med den marokkanske regering om at bygge en ny vingefabrik i Tanger i Marokko. Fabrikken skal fremstille vinger til landvindmøller og forventes at skabe 700 arbejdspladser.

Opførelsen af ​​fabrikken skal starte snarest, og efter planen skal de første vindmøllevinger rulle ud af fabrikken allerede i foråret 2017.

Læs også: Siemens bygger kæmpe vingefabrik i England

Én af Siemens' såkaldte aeroelastiske skræddersyede vinger (ATB), hvis design absorberer kraftige vindstød og dermed øger energiproduktionen og forlænger produktets levetid. Illustration: Siemens

Fabrikken i Marokko bliver Siemens Wind Powers femte vingefabrik uden for Danmark.

»Marokko er det perfekte sted for en fabrik. Herfra kan vi betjene de voksende onshore vindkraftmarked i Afrika, i Mellemøsten og i Europa,« siger Markus Tacke, CEO for Siemens Wind Power og Renewables-divisionen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at Marokkos økonomi er stærk, det politiske klima er stabilt, og at Marokko har en ung, dygtig og motiveret arbejdsstyrke. Det gør Tanger til det ideelle sted for denne nye state-of-the-art fabrik.

Ifølge netmediet Energiwatch kan beslutningen også ses i relation til det udbud af 850 MW vindkraft, som marokkanerne har i gang - og som Siemens efter sigende skulle være favorit til at vinde.

Ambitiøse energiplaner

Landet har ambitiøse planer for udnyttelse af vedvarende energi til ​​landets voksende energibehov.

Den marokkanske regeringen har et mål om, at 42 procent af elforbruget skal komme fra vedvarende energikilder i 2020 - heraf skal de 20 procent komme fra vindkraft.

Ifølge pressemeddelelsen er dette mål for nylig blevet opjusteret og sat til 52 procent i 2030, hvilket blev annonceret i forbindelse med COP21 i Paris.

Ved udgangen af 2015 var der installeret 1.053 MW vindkraftkapacitet i Marokko, og for nylig indviede kong Mohammed VI første etape af et stort solkraftanlæg i landet.

Læs også: Største afrikanske solkraftanlæg med smeltet salt indviet i Marokko

Siemens har i øvrigt i forvejen været involveret i flere vedvarende energi-projekter i Marokko - herunder det 300 MW store Tarfaya-vindkraftprojekt.