Siemens smækker 86 vindmøller op i Canada

Illustration: Vattenfall

Vindmølleproducenten Siemens Wind Power rykker ingeniører til Canada, hvor 86 vindmøller på 2,3 megawatt skal stilles op nær Kingston i Eastern Ontario.

Dermed markerer virksomheden for alvor sit engagement i Nordamerika, hvor ordrebogen i øjeblikket lyder på 5,6 milliarder kroner og vindmøller med en samlet kapacitet på 750 MW.

Den canadiske vindmøllepark får en samlet kapacitet på 200 megawatt og kan dermed forsyne næsten 75.000 hjem med el. Planen er at sætte vindmølleparken i drift i efteråret 2008.

Køberen af vindmøllerne er et datterselskab af Canadian Hydro Developers Inc, som udelukkende investerer i vedvarende energi i Canada.

»Den samlede globale vindmøllekapacitet forventes at stige fra 60 gigawatt (GW) i 2005 til mere end 150 GW i 2010 og mere end 300 GW i 2020. Siemens Wind Power er godt rustet til at imødekomme den voksende efterspørgsel. Faktisk vokser vi hurtigere end markedet, ikke kun i Nordamerika, men også i andre vigtige markeder i Europa og Asien,« siger Randy Zwirn, administrerende direktør i Siemens Power Generation, i en pressemeddelelse.

Blandt Siemens' seneste ordrer i Nordamerika er fem ordrer fra blandt andre RES, Babcock and Brown, AES Corporation og Mid American Energy.

I øjeblikket er Siemens den andenstørste leverandør af vindmøller til det amerikanske marked med en årlig vækstrate på cirka 25 procent.

Siemens har også netop åbnet en vingefabrik på 30.000 kvadratmeter i Fort Madison, Iowa.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mange steder i Canada udbygges elforsyningen med vindkraft, da det passer godt sammen med deres store vandkraftanlæg og kan bygges hurtigt. British Columbia importerer strøm fra USA, men ønsker at blive eksportør af grøn strøm den anden vej. Vinden blæser jo nok også om 100 år.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten