Siemens scorer ordre på verdens største havmøllepark
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Siemens scorer ordre på verdens største havmøllepark

Siemens Wind Power i Danmark skal levere 140 vindmøller til en britisk havmøllepark, som med sine 500 MW bliver verdens største af sin art.

Ordregiver er britiske Greater Gabbard Offshore Winds Limited (GGOWL), et partnerskab mellem elselskaberne Airtricity og Fluor, og havmølleparken skal bygges ved Themsens munding, 25 km fra Suffolks kyst.

Vindmøllerne i parken er Siemens' seneste model, en 3,6 MW - som er verdens største serieproducerede vindmølle. Den har et vingefang på 107 meter og skal opstilles på 32 meter vand på såkaldte monopiles, som er stålrør, der hamres ned i havbunden.

Møllerne skal leveres i 2009 og 2010, og fra 2011 forventes parken at kunne levere grøn strøm til flere end 415.000 britiske hjem.

Siemens vil ikke ud med ordrens værdi, men et overslag på basis af verdensmarkedsprisen på havvindmøller giver en pris for møllerne på omkring seks milliarder kroner.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mange danske "vindmølleaktører" vil nu komme og sige, at "når Tyskland bygger så mange vindmøller i disse år, så må det også kunne betale sig i Danmark".
Hertil er blot at sige, at Tyskland nu får omkring 4% af sin elektricitet fra vindkraft, mens Danmark ligger på lidt over 10% (20%, hvis vi medregner den eksporterede strøm).
REO har nu i 20 år sagt og skrevet, at 10-15% af strømmen kan dækkes af vindkraft, før der kommer "styringsproblemer" og el-overløb.
Danmark har nået denne grænse, mens Tyskland (og alle andre lande!) har lang vej igen.
Så simpelt er det!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten