Siemens overhaler Vestas som leverandør
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Siemens overhaler Vestas som leverandør

Siemens Windpower er godt på vej til at overhale storebror Vestas som energiselskabernes foretrukne leverandør af offshore-møller.

Det viser Ingeniørens sammentælling af de to producenters andele af eksisterende parker og ordrer/aftaler omkring vindmøller til kommende offsore-parker. I alt tegner den tysk-ejede producent sig nu for en samlet mængde eksisterende og kommende havvindkraft på 1.246 MW, mens Vestas "kun" er oppe på 1.187 MW. Sammentællingen inkluderer to Siemens-parker, hvor der endnu ikke er afgivet ordrer, men hvor møllestørrelsen indikerer en Siemens-model.

Vestas forklarer den ændrede markedsfordeling med, at Siemens siden i foråret har været eneleverandør af møller over 3 MW til offshore-brug. Vestas stoppede nemlig på det tidspunkt alt salg af 3 MW typen til offshore på grund af gearkassehavarier på to eksisterende engelske havmølleparker, Barrow og Kentish Flats.

»Hvis vi ikke sælger noget et helt år er det klart, at vores konkurrent kommer foran. Men vi ser mere på indtjening end på markedsandele,« siger administrerende direktør for Vestas Offshore, Anders Søe Jensen.

Han forventer, at Vestas' 3 MW-mølle til offshore-brug vil være til salg igen fra næste forår, når test af en ny gearløsning er færdig, og at offshore-kunderne igen vil være der.

Vestas var i 2006 verdens største vindmøllefabrikant med en markedsandel på 28 procent, mens Siemens Windpower havde en markedsandel på 7,3 procent og var den sjettestørste leverandør.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten