Siemens-møller skal snurre i Dongs tyske havmølleparker

Dong Energy har atter valgt at indkøbe en flok af Siemens’ nye 6 MW gearløse mølletype til sine havmølleprojekter.

Denne gang gælder det 154 stk. havmøller med en samlet kapacitet på 924 MW, der skal anvendes til Dong Energys havmølleprojekter i Tyskland.

Allerede i sommeren 2012 indgik Dong Energy dog en endnu større aftale med Siemens om køb af den nye havmølletype. Det gjaldt en rammeaftale om køb af 300 stk. med en samlet kapacitet på 1,8 GW til brug i diverse engelske havmølleprojekter.

Læs også: Milliardordre fra Dong giver danske Siemens-job

Den nye aftale, som er resultat af et udbud, vil ifølge pressemeddelelsen sætte Dong Energy i stand til at opføre vindmøllerne på sine Gode Wind-projekter i Tyskland fra 2015. Leverancer og ydelser i henhold til aftalerne afhænger dog af myndighedsgodkendelse af de konkrete projekter - og om Dong Energy i sidste ende træffer positive investeringsbeslutninger på projekterne.

Dermed har Dong Energy bestilt i alt 454 stykker af Siemens nye havmølletype med en samlet kapacitet på 2,7 GW. Dong selv tester to eksemplarer af møllerne i sin engelske park, Gunfleet Sand. Møllerne blev sat op i januar i år.

Læs også: Tag med op i Siemens' 6 MW-mølle: Plads til en gåtur gennem generatoren

Dong Energy er allerede i gang med at opføre sin første havmøllepark i Tyskland og modner samtidig en række andre projekter, blandt andet Gode Wind-projekterne, der ligger Nordsøen.

Koncerndirektør i Dong Energy Wind Power, Samuel Leupold, oplyser at selskabets mål er inden 2020 at have opført offshore-vindkapacitet på 6.500 megawatt, hvoraf de 1.700 megawatt allerede har opført:

»Aftalerne med Siemens AG er et vigtigt skridt på vejen mod at opfylde dette mål. Jeg er derfor glad for, at vi har gennemført udbuddet og indgået aftaler om vindmøllerne,« siger han.

Emner : Vindmøller