Siemens-mølle på 6 MW gennemgår sidste test, før salget begynder

Med opstilling af en markedsklar 6 MW gearløs havmølle i Skotland skruer Siemens op for sit engagement i Storbritannien.

SWT 6.0-154 vindmøllen med en rotordiameter på 154 meter er Siemens bud på en moderne havvindmølle, og nu skal den altså testes i samarbejde med det største britiske energiselskab for vedvarende energi, SSE. SSE er en forkortelse for Scottish and Southern Energy.

Når afprøvningen er færdig, vil Siemens Wind Power gå i gang med serieproduktion af den store vindmølle – både til det britiske marked og til det øvrige verdensmarked.

Siemens opstiller 6 MW markedsklar model til test hos britisk energiselskab SSE på ny testsite 40 km vest for Glasgow. Illustration: Siemens

Jan Kjærsgaard, adm. direktør for EMEA Business Unit hos Siemens Wind Power, forklarer, at Siemens gerne vil demonstrerer sit engagement i kundernes forretning og bruge partnerskaber som tilgang til at bringe nye produkter på markedet.

»Storbritannien giver generelt gode betingelser for vindkraft-branchen, og derfor søger vi samarbejde med landets energiselskabet lige fra produktudvikling til idriftsættelse. Vi vil gerne give et synligt bidrag til den britiske økonomi,« siger han i en pressemeddelelse.

SSE’s nyetablerede testsite ved navn Hunterston ligger ud til kysten cirka 40 km vest for Glasgow, og her er barske vindforhold, som kan måle sig med forholdene i Det Irske Hav.

Siemens har tidligere testet to prototyper af 6 MW havvindmøllen i rigtige offshore-omgivelser – sammen med Dong Energy i den engelske havmøllepark Gunfleet Sands.

Siemens har på det seneste udvidet sin tilstedeværelse i Skotland, og i denne måned åbner selskabet et ny center i Livingston nær Glasgow, hvorfra 30 medarbejdere skal styre onshore-projekter i England, Skotland og Irland og koordinere byggeri, opstilling og hele arbejdsmiljø/sikkerhedsdelen ved fremtidige vindmølleparker.

Med de afsluttende test på 6 MW offshore-møllen regner Siemens med at blive klar til at byde ind med den nye møller i tredje udbudsrunde på den britiske sektor.

Siemens beskæftiger i dag omkring 1.300 mennesker i sin voksende vedvarende energi-virksomhed i Storbritannien, hvor selskabet driver og vedligeholder næsten halvdelen af Storbritanniens samlede vindkraftkapacitet.

Det indbærer 1.900 stk. vindmøller i 12 offshore vindmølleparker med en samlet kapacitet på 2,5 gigawatt og mere end 50 onshore vindmølleparker, der tilsammen har en effekt på omkring 2 gigawatt.

Emner : Vindmøller