Siemens har problemer med at producere ny havmølle

Siemens Wind Power kan i øjeblikket ikke levere vindmøller til Dongs tyske vindmølleprojekt, Borkum Riffgrund 1. Den tyske vindmøllepark er et af Dongs største projekter, men nu er opsætningen gået i stå, skriver Børsen.

»Der er en forsinkelse i forhold til, hvornår Siemens kan levere vindmøller til dette projekt i forhold til vores interne tidsplan,« siger Søren Vestergaard, direktør på Borkum Riffgrund 1 i Dong Energy, til avisen.

Projektet har en værdi på op til fire milliarder kroner og består af 77 vindmøller. Men når Siemens Wind Power har problemer med at levere, skyldes det, at der er tale om en helt ny model. Vindmøllerne i den nye havmøllepark kan levere 4 megawatt pr. mølle.

Michael Hannibal, der er topchef for havvind i Siemens Wind Powers, fortæller, at der er problemer med at få leveret komponenter til de nye møller.

»Dette er på ingen måde tilfredsstillende. Men vi skal levere en helt nyudviklet vindmølle til Borkum Riffgrund 1, og det er kabalen med produktionen af denne vindmølle, der giver udfordringer,« siger han til Børsen og uddyber:

»Vi er gået ind og har ændret i enkeltkomponenter i vindmøllen og det er det, der forskubber hele produktionssetuppet. Men jeg er overbevist om, at vi når i mål til tiden.«

Han tror på, at projektet vil stå klar i første halvår 2015 i overensstemmelse med tidsplanen. Men Michael Hannibal påpeger samtidig, at forsinkelse er en naturlig konsekvens, når der bliver udviklet nye produkter.

»Det er ofte prisen, når man arbejder med innovation og med at sænke omkostningerne ved vindkraft, at man skal udfordre grænserne, hvilket kan give forsinkelser. Vi har sammenlagt 4.000 leverandører til en vindmølle, og det er et komplekst puslespil, der involverer innovation, kvalitet og logistik,« siger Michael Hannibal.

Dong har ambitioner om at tredoble sin havvindmølleproduktion frem mod 2020, og her er Borkum Riffgrund 1 en vigtig brik. Indtil videre har Siemens som den eneste leveret havvindmøller til Dong.

Kilde borsen.dk
Emner : Vindmøller