Siemens Gamesa udvikler Indiens første hybridprojekt med vind- og solenergi

Siemens Gemesa har fået til opgave at udvikle Indiens første hybridprojekt, der kombinerer vind- og solenergi. Projektet bliver det første af slagsen for selskabet, der skal koble et solenergiprojekt på 28,8 MW sammen med en eksisterende 50 MW vindfarm. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Det er en meget vigtig milepæl for vores selskab. Med et markedspotentiale på omkring 15 GW i Indien er vores kunder i stigende grad interesserede i denne type af integrerede vedvarende systemer,” siger Rames Kymal, administrerende direktør i Siemens Gamesas onshore-division i Indien, i pressemeddelelsen.

Supplerer hinanden

Siemens Gamesa har indgået en aftale med en af landets førende uafhængige operatører, og i henhold til denne aftale skal selskabet levere en komplet nøglefærdig løsning. Helt specifikt skal Siemens Gamesa stå for designet, ingeniørarbejdet og idriftsættelsen af det nye solværk, og de skal stå for hybridiseringen af dette med en eksisterende vindmøllepark, der er udstyret med selskabets turbiner.

Påvirkes ikke af sæsonudsving

Den helt store fordel ved et hybridprojekt med sol- og vindenergi er, at det booster systemets pålidelighed. Elproduktionen fra de to forskellige kilder supplerer og komplimenterer hinanden. Infrastrukturen med hybridsystemet sørger for, at der kommer stabilitet i energinettet, og det vil medvirke til at undgå begrænsninger og sæsonpåvirket energiproduktion.

Indiens interesse for hybridprojektet hænger sammen med landets behov for plads. Staten har hele tiden brug for landarealer til udviklingsprojekter, f.eks. industri eller infrastruktur. Samtidig står landet over for store krav om økonomiske vækst, der både skal være socialt inkluderende, økologisk bæredygtigt, og ikke mindst politisk gennemførligt.

Hybridprojektet, der ligger i staten Karnataka, er planlagt til at være sat i drift ved udgangen af 2017.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Så må vi jo håbe det ikke er vindstille om natten, for så kan de to energikilder supplere hinanden i at holde pause.

 • 1
 • 13

Supplere og komplementere Supplere betyder at de adderer dvs . Output øges Komplementere betyder at de ikke har samme svagheder der står ingen steder at det er en komplet løsning Medvirke til at undgå sæsonudsving . Medvirke betyder at man dermed kommer målet nærmere, ikke at man forventer at målet er nået. Indien er et uland der tar et ansvar globalt for miljøet,som følge af landets størrelse og vækst batter det faktisk noget. Lidt respekt og evnen til at tage oplysninger, man får ,til efterretning ,istedet for at vrænge næse ville klæde mange her på siden.

 • 11
 • 2

Lidt respekt og evnen til at tage oplysninger, man får ,til efterretning ,istedet for at vrænge næse ville klæde mange her på siden.

Der er rigtig mange løsninger, som bliver solgt af dygtige sælgere, og ikke fordi det er fantastiske idéer.

Konceptet med at sol og vind komplementerer hinanden er ikke ny. Den er heller ikke korrekt. Og forhold og samtidighed mellem sol og vind varierer fra lokalitet til lokalitet. F.eks. har Tyrkiet og Texas rigtig meget vind, når solen skinner og skaber termik.

Uden at kende så meget til elnettet i Indien, så ville jeg sige, at sol og vind på samme elnet komplimenterer hinanden lige godt, uanset hvor de er placeret ifht. hinanden rent geografisk.

Der er ikke nævnt noget som helst teknisk samspil mellem vindmøllerne og solcellerne, så jeg synes det er noget flot at kalde det et hybrid kraftværk. Jeg ville kalde et en solfarm og en vindfarm, som tilfældigvis er placeret lige op ad hinanden.

Så det handler nok mere om at spare på netforbindelse og landareal, som det også står skrevet i artiklen.

 • 2
 • 0

Tak hr overlærer for din kommentar om pli og levemåde. Skinhellighed er skam en højtskattet evne hos nogen.

Tilbage til emnet.

Indien investere miliarder og enorme recourcer i udbygningen af atomkraft, men det forbigås i nærmest total tavshed, mens et lille pjok projekt på få megawatt får spalteplads. Men det er jo vind og solenergi, som er upålideligt og optager store arealer i et land der kæmper med pladsproblemer og befolkningstilvækst.

Men det er selvfølgelig vigtigere at belærer meddebatørere om den rette tone, i debatten, fremfor at forholde sig til det tekniske problem, at vind og sol nok supplere og komplementere hinanden, men begge er ulidelige!

Så tak hr overlærer, af hjertet tak!

 • 1
 • 9

Indien investere miliarder og enorme recourcer i udbygningen af atomkraft, men det forbigås i nærmest total tavshed, mens et lille pjok projekt på få megawatt får spalteplads.

Atomkraft i Indien er ikke for svage sjæle, adskillige værker der har kapacitetsfaktorer på under 50% - samt forsikringer fra driftsledelsen om at sikkerheden er top.

Det kræver da en helt særlig entusiasme før man kan være begejstret over det.

Ang. vind og særligt sol, er Indien godt igang med at revolutionere sin energiforsyning.

Det er i sig selv bemærkelsesværdigt at anlæg i 100 MW klassen nu bygges for ca. 4c$/kWh:

https://cleantechnica.com/2017/09/25/india...

Men den helt store betydning har de bittesmå husstandsinstallationer, som typisk omfatter et enkelt panel og et lille batteri, som bogstaveligt talt revolutionerer særligt de dele af landet, som ikke har et pålideligt elnet, eller hvor ludfattige familier ikke har råd til at koble sig på et eventuelt elnet.

Istedet kan de nu få diodelys til aftentimerne, så de ikke skal gå og hoste af røgen fra lyskilder som åben ild, der kræver brændsel, lige som petroleumslamper gør, og børnene kan få læst lidt lektier, så analfabetismen reduceres. De ikke helt fattige kan anskaffe sig en mobiltelefon, som de i dagtimerne kan oplade med strøm fra panelet.

Selvom det er nemt at gøre grin, så vil jeg mene at vedvarende energi lige præcis i Indien vil få en betydning som det er vanskeligt at overskue konsekvenserne af.

 • 7
 • 1
 • Hvor har De dog smukke vinger, hr Vindmølle.
 • Jamen, det er dog ingenting imod Deres dybblå paneler, fr. Solpanel.

Der menes nok komplementere.

Og så lige et r på "De supplereR hinanden", tak.

 • 2
 • 2

Jeg troede den 3-vingede havde vundet over den 2-vingede i større møller. Jeg kunne ikke umiddelbart finde en 2-vinget på Siemens hjemmeside; er det en grafikerbøf på billedet?

 • 0
 • 1

Noget med vinkler - når alle tre vinger peger vinkelret i forhold til kameraet, så ses kun 2 vinger.

Kig på skyggen hvor der ses 3 vinger

 • 1
 • 1

tre vinger peger vinkelret i forhold til kameraet, så ses kun 2 vinger.

Billedet ser ud til at stamme fra Gamesas arkiver om ødrift-station med 4 komponenter; mølle, diesel, batteri og solceller http://nawindpower.com/gamesa-introduces-o... På det store billede ses vinge 3 tydeligere. At dømme ud fra skyggen er det taget kl 10 en vinterdag i Spanien, måske med skure tilføjet på computer. Et tilsvarende billede viser en møllepark i baggrunden.

 • 0
 • 1

Indien investere miliarder og enorme recourcer i udbygningen af atomkraft, men det forbigås i nærmest total tavshed, mens et lille pjok projekt på få megawatt får spalteplads. Men det er jo vind og solenergi, som er upålideligt og optager store arealer i et land der kæmper med pladsproblemer og befolkningstilvækst.

Jeg har lige fået en ny kollega der er opvokset i en mindre by i Indien (måske landsby? hans danske er ikke helt perfekt endnu) De havde typisk strøm 6-8 timer i døgnet og efter dårligt vejr kunne der god gå flere dage før de fik strøm igen. Den længste periode i hans barndom var 3 måneder uden strøm...

Atomkraftværker er ganske udemærkede når der er et ordentligt net til at fordele energien, men det hjælper naturligvis ikke meget hvis der ikke er nok effekt til at klare spidsbelastningerne... I sådanne tyndtbefolkede områder er det mere pålideligt med lokale VE anlæg og i den situation kan jeg godt se fordelen ved at kombinerer vind og sol og meget gerne med et mindre batteri... Intet net (man er i hvert fald ikke afhængig af det), lokalforsyningen er sikret det meste af tiden... Så kan atomkraftværkerne ligge i de tæt befolkede områder og forsøge at klare lastfølgen der...

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten