Siemens Gamesa klar med verdens største vingetest-stand
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Siemens Gamesa klar med verdens største vingetest-stand

Illustration: Siemens Gamesa

Om cirka to måneder skal betonklodsen herover udstyres med en 94 meter lang vindmøllevinge, der over en periode skal testes dynamisk og statisk på begge ledder.

Eksisterende teststand på Aalborg fabrikkens areal. Bygningen ved siden af rummer indendørs test-stande. Illustration: Siemens Gamesa

Der er tale om en vinge til Siemens Gamesas nye 10 MW havvindmølle, der får et vingefang på i alt 193 meter, og betonklodsen befinder sig da også ved virksomhedens vingefabrik i Aalborg.

Den markante investering skal være med til at gøre vindmøllestrøm billigere i fremtiden og gøre virksomheden i stand til at reducere risikoen for tekniske udfordringer og levere vindmøller, der er endnu mere innovative og pålidelige, som virksomheden skriver i en pressemeddelelse.

Den gigantiske konstruktion har mere armeringsjern pr. kvadratmeter end et vindmølle-fundament, fordi kan skal kunne accelerere vinge-testen og tjekke vingernes pålidelighed over en hel levetid. Illustration: Siemens Gamesa

94 meter og endnu længere

»Vores første tests bliver med de 94 meter lange vinger – næsten lige så lange som en fodboldbane – til vores SG 10.0-193 DD offshore-vindmølle. Men vi bygger faktisk den her test-stand til at kunne håndtere de vinge-størrelser, som vi kommer til at se i fremtiden,« siger leder af validering og tests hos Siemens Gamesa, Vicente Garcia Munoz i pressemeddelelsen.

På Lindø Offshore Center findes også testfaciliteter til store hav-vindmøller, så hvorfor skal I have jeres egen?

Kunne ikke vente på Lindø

Kommunikationschef Frederikke Tømmergaard fra Siemens Gamesa oplyser, at man altid benytter et miks af eksterne og interne testfaciliteter i sin forskning og udvikling for at fastholde et højt vidensniveau og ekspertise:

»Vi havde brug for den her teststand i år, og der var ikke andre testfaciliteter til rådighed for os, så derfor byggede vi vores egen,« siger hun.

Siemens Gamesa meldte i januar ud, at man havde en 10 MW havvindmølle på tapetet. En vindmølle, som vil kunne øge elproduktionen med 30 pct. i forhold til selskabets indtil da største havvindmølle, 8 MW modellen med en rotordiameter på 167 meter.

Selskabet vil ifølge planen installerer den første 10 MW prototype på det dansk testsite i Østerild i fjer kvartal i år.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten