Siemens Gamesa får historisk ordre på verdens største havmøllepark
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Siemens Gamesa får historisk ordre på verdens største havmøllepark

Illustration: Ørsted

Ørsted og Siemens Gamesa Renewable udvider nu deres samarbejde på den britiske havmøllescene med endnu en gigantordre.

Læs også: Dong bygger verdens største havmøllepark til en million britiske hjem

Siemens Gamesa skal nemlig også levere vindmøller til anden fase af Ørsteds britiske havmølleprojekt, Hornsea Two, fremgår det af en pressemeddelelse.

Hornsea Two bliver med sin effekt på 1386 MW verdens største havmøllepark, når den står færdig i 2022.

Dong Energy har rettighederne til det 4000 kvadratkilometer store område, Hornsea, hvor projekt one and Two nu er sat på skinner. Illustration: Dong Energy

Læs også: Dong Energy vinder kontrakt på verdens største havmøllepark

I forvejen leverer Siemens havvindmøller til Hornsea One-parken på 1218 MW, som er under opførelse.

8 MW med powerboost

Hornsea Two, som ligger 89 km fra land ud for Yorkshires kyst, vil kunne forsyne mere end 1,3 millioner britiske hjem med grøn strøm.

Konkret skal Siemens Gamesa levere et antal 8 MW direct-drive vindmøller med en rotordiameter på 167 meter til parken, og der er tale om en 8 MW model med en såkaldt power boost-funktion, hvor vindmøllens kapacitet kan øges med op til 5 pct. under særlige omstændigheder.

Læs også: Vestas overhalet: Konkurrent laver havets længste møllevinger

Vindmøllevingerne har en længde på 81,5 meter længde og et bestrøget areal, der er 18 pct større og øger el-produktionen med 20 pct. set i forhold til Siemens Gamesas tidligere havmølle-model på 7 MW og med 154 meter i rotordiameter.

Nacellerne vil blive produceret på den nye fabrik i Cuxhaven i Tyskland, mens hovedparten af ​​vingerne vil blive fabrikeret på fabrikken i Hull i Storbritannien, hvor præ-montagearbejdet også vil blive udført.

Også vindmølletårnene leveres delvis af britiske leverandører.

Samarbejder på mange projekter

Siemens Gamesa og Ørsted har allerede arbejdet sammen på mange offshore-projekter. I Storbritannien gælder det Hornsea One, London Array, Race Bank, Vest for Duddon Sands, Walney Extension East og Westermost Rough.

I Danmark drejer det sig om Anholt-parken og Borkum Riffgrund 1 samt Gode Wind 1 og 2, der ligger i tyske farvande.

Læs også: Dong lægger op til vindmølle-battle på verdens største havmøllepark

Ørsteds programdirektør for Hornsea Project Two, Duncan Clark, påpeger i pressemeddelelsen, at valget af Siemens Gamesa baner vejen for endnu flere lokalt producerede vinger til en britisk havvindmøllepark, hvilket underbygger landets førende position i branchen:

»Hornsea Project Two er et banebrydende vedvarende energiprojekt både i størrelse og pris, og denne aftale er et vigtigt skridt i indkøbs- og byggeprocessen. Vi ser frem til at realisere projektet i samarbejde med Siemens Gamesa og andre leverandører.",« siger han.

Læs også: Nyt havmøllefundament skal stå sin prøve i gigantisk havmøllepark

I september 2017 vandt Hornsea Project Two en såkaldt CfD-kontrakt til en pris, der var 50 pct. lavere end ved forrige CfD-runde blot to år tidligere. Ifølges Ørsted kommer havmølleparken til at producere til den laveste pris nogensinde for havvind i Storbritannien.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I artiklen: "1386 MW"

Imponerende, første havvindmøllepark over 1 GW. Tillykke til Ørsted og Siemens-Gamesa. Bare ærgerligt at det skal vente helt til 2022 før vi kan se den i funktion.

  • 0
  • 0