Siemens åbner ny dansk vindmøllefabrik

80 medarbejdere får job på en helt ny fabrik, som Siemens Wind Power lørdag indvier i Ølgod, 40 kilometer fra Brande.

Den nye fabrik skal producere navet til samtlige Siemens-vindmøllerne, hvilket vil sige cirka 25 styk om ugen, og der er lagt op til gevaldige udvidelser.

Det skyldes, at Siemens' vindmølleproduktion, som selskabet erhvervede med købet af danske Bonus, vokser hurtigt. Sidste år landede væksten på 56 procent, og Siemens hyrede yderligere 900 medarbejdere til sin mølleproduktion. Antallet af ordrer steg 39 procent, fortalte administrerende direktør Andreas Nauen på et pressemøde torsdag.

I 2007 leverede Siemens Wind Power 656 vindmøller med en samlet effekt på 1.397 MW.

Samtidig slog Siemens sit navn fast som leverandør af havmøller. I alt har virksomheden installeret 640 MW vindkraft offshore, og der er ordrer og aftaler om leverancer af det dobbelte.

Forventningerne til fremtiden er også i top.

»Vi går efter at blive blandt de tre største vindmølleproducenter i verden,« sagde Andreas Nauen, uden at det klart fremgik hvornår. Ifølge de seneste opgørelser er Siemens Wind Power verdens femtestørste leverandør af vindkraft.

Andreas Nauen vil gerne sætte tid på en tredobling af den nuværende vindmølle-produktion, som skulle nås i 2011.

Siemens Wind Power har også blikket rettet mod Kina, hvor virksomheden forbereder en vingefabrik og en nacelle-fabrik med start i 2010 eller 2011.

»Det er supervigtigt for os, at vi får tid til at finde og uddanne de rigtige folk til produktionen - mere vigtigt end at starte hurtigt,« pointerede Andreas Nauen.

Siemens Wind Power omsatte i 2007 for 9,1 milliarder kroner og fik et overskud på 724 millioner kroner. Der var i alt beskæftiget 3.294 personer i virksomheden, tre fjerdedele af dem i Danmark.

Denne artikel indeholdt tidligere forkerte tal for, hvor mange vindmøller Siemens producerede i 2007.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"I 2007 leverede Siemens Wind Power 6.952 vindmøller med en samlet effekt på 6.866 MW."

Uden at have direkte adgang til tallene så er jeg ret sikker på at disse tal er for den historiske vindmøllepark. Der bliver ikke produceret så små vindmøller mere.

 • 0
 • 0

Det lyder noget mere sandsynligt.

Jeg studsede også over tallene. Måske produceres der stadig 850 kW møller, men de mest almindelige møller er efter sigende 2 MW møller, der har et par år på bagen og derfor er modne, men stadig store nok til at give god driftsøkonomi.

 • 0
 • 0
 >>>På en helt ny fabrik 40 kilometer fra hovedkontoret i Brande skal Siemens Wind Power producere navnet til alle sine vindmøller. Produktionen forventes tredoblet på blot tre år.<<<

Hvor lille kunne fabrikken blive hvis de forkortede navnet til SWP ? Hir hir har har.

 • 0
 • 0

Det må da være en ny tysk vindmøllefabrik i Danmark. For overskriften: "Siemens åbner ny dansk vindmøllefabrik" er da i aller højeste grad vildledende.

Siemens er da en ret tysk elektronikgigant.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten