Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Sidste udkald: Mød Andreas Mogensen i aften og stil spørgsmål til hans næste rum-eventyr

Illustration: ESA

Til august skal den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen i rummet for anden gang.

Nu giver Ingeniøren dig mulighed for at stille dit spørgsmål til danskeren den 9. marts kl. 19.00.

Sidste gang Andreas Mogensen var i rummet, var på en såkaldt ‘sprint’-mission, der varede 10 dage.

Denne gang varer missionen i et halvt år, og danskeren er i fuld gang med intens træning.

»Det bliver en helt anderledes mission. Denne gang bliver rumstationen mit hjem. Nu skal jeg være en del af det mandskab, der vedligeholder den - og det kræver ny træning,« fortæller Andreas Mogensen.

Under briefingen vil Andreas Mogensen fortælle om øvelserne i det nye rumfartøj Dragon, som han skal være pilot på op til rumstationen.

Du vil også se optagelser fra den igangværende træning i rumvandringer, som han foretager i det store vandbassin i Houston sammen med sin nye makker og faste træningspartner Jasmin Moghbeli, der er ny Nasa-astronaut.

Efter planen skal Andreas Mogensen gribe et helt nyt rumfly kaldet Dreamchaser med stationens robotarm og udføre et hav af eksperimenter og forskning for at blive klogere på lyn, væsker i vægtløshed og planter i rummet.

Vi glæder os at se dig til en times briefing, hvor du kan stille dine spørgsmål.

Vært på briefingen er journalist Thomas Djursing, der har skrevet om rumfart i 13 år og er forfatter til bogen 'Andreas Mogensen: Min rejse til rummet'.