Sidste redskab i værktøjskassen spiller fallit: Skinne-smøring dæmper ikke metrostøj

Plus26. januar kl. 11:349
Sidste redskab i værktøjskassen spiller fallit: Skinne-smøring dæmper ikke metrostøj
Metro Cityringens tog vedligeholdes på en ca. 10 hektar stor grund ved Vasbygade i Sydhavnen. Illustration: Christian Rantorp.
Metroselskabet har nu testet eller på anden vis forholdt sig til alle de forslag, der har været til støjdæmpning.
Artiklen er ældre end 30 dage

Metroselskabet har opgivet det sidste af otte tekniske tiltag foreslået af Rambøll til at reducere støjen fra Cityringen i København, hvor metrotog hver dag, aften og nat suser gennem de underjordiske tunnelrør med få minutters mellemrum.

Nærmere bestemt drejer det sig om at smøring af skinner med et harpiks-lignende, friktionsmodificerende materiale, der har været testet i løbet af sidste år, men som har vist en »meget begrænset effekt på vibrationsniveauet i metrotunnelerne«.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
29. januar kl. 17:18

Skinnehældning, Rambøl forslag 3 : - Hvis skinnehældningen ændres skal hjulprofilet også ændres til den nye hældning. Og her er hjul / skinne -kombinationen ved hældning 1 : 20 bedre egnet til skarpe kurver da det muliggør større diameterforskelle ved sideforskydning. Forslag 3 må da have byttet rundt på de to hældninger ??

8
27. januar kl. 08:28

... til markedspris og sælg dem igen til markedspris. Gør opmærksom på problemet sådan at købere ved at hvad de går ind til. Metro selskabet får nok et tab på nogle millioner. Ikke noget stort problem i relation til projektets størrelse.

7
26. januar kl. 23:56

Så bare at noget er til glæde for mange kan man tilsidesætte lovgivningen og tryne den enkelte borger. Det var nyt for mig.

6
26. januar kl. 21:34

Nicholas Ipsen. Det lyder som en god idé: Jeg skal skrue så meget op for lyden, at speakeren forud for optagelserne er ubehagelig at lytte til (Maks indstillinger af alle mine lydstyrker). Jeg har oplevet bulder i lejligheder i Barcelona - højere end her. Og, da jeg nu bruger høreapparater, så kan jeg jo blot tage dem ud om natten - gør jeg nu for ikke at blive vækket af mig selv og/eller af min overbo. Måske skulle kommunen henvende sig til relevante hørecentre for at finde folk, der kunne tilbydes lejlighederne til en billig pris?

5
26. januar kl. 20:04

Jeg tror ikke det bliver nemt at “aflive” denne støj med modstøj. For støjen løber vel mere igennem materialerne end igennem luften.

4
26. januar kl. 19:17

Det handler vel også om at noget der er til stor fordel for mange mennesker, kan tillades at genere nogle få.

Jeg synes dog at kommunen skulle overtage deres boliger, så må den være ansvarlig for at finde en køber, der ikke er generet.

3
26. januar kl. 16:16

Havde det været en privat virksomhed havde man fået besket om at stoppe produktionen til generne var afhjulpne, men her siger man blot "du bor i byen" så er det bare ærgerligt. Man får en væmmelig tanke om sammenspisthed. Frank ( der er flyttet fra Kastrup da der blev etableret en Metrolinie over terræn med 200 passerende tog i døgnet )

2
26. januar kl. 15:31

Gad vide om metroselskabet har overvejet at bruge aktiv støjdæmpning, altså anvende destruktiv inteferens til at eliminere støjen ved kilden. Det er selvfølgelig ikke trivielt, eftersom det kræver både optagelse af støjen i "real time", generering af det omvendte signal og afspilning af denne.

1
26. januar kl. 13:58

...hvorfor man ikke per default bruger LVT-HA, ikke som eftermontering men allerede i anlægsfasen?