Sidste offentlige DVB-transmission er sendt: Farvel til første generation digitalt tv

Plus2. juni 2020 kl. 10:376
Sidste offentlige DVB-transmission er sendt: Farvel til første generation digitalt tv
Illustration: enricsan71/Bigstock.
Med et par måneders forsinkelse blev det sidste DVB-transmission til antenne-tv sendt i nat kl.00.01. Fremover kan du kun se antenne-tv med en DVB-T2-modtager.
Artiklen er ældre end 30 dage

Er dit fjernsyn fra før 2012, og får du signalet fra antenne, så er der en risiko for, at du ikke længere kan modtage tv-signaler via din antenne. I nat blev der nemlig slukket for det sidste tv-signal, der kan modtages med en DVB-modtager, som var den første generation af modtagere af digitalt tv.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
7. juni 2020 kl. 22:01

Hvilken generation? I overskriften på oplæget står: "Farvel til første generation digitalt tv". Det forstår jeg ikke. Jeg mener, at det må være farvel til anden generation. 1. gen. var med MPEG-2. Udgik 1. januar 2012.
2. gen. var med MPEG-4. Er hårdere komprimeret end MPEG-2. 3. gen er nu begyndt med DVB-T2.

6
7. juni 2020 kl. 01:19

Favoritlisten skal slettes og gendannes manuelt. De danske TV-signaler forsvandt d. 2/6-20 kl. 00:09 her i Værløse. Om eftermiddagen kørte jeg - som anbefalet - en kanalsøgning/scan på vores 1 år gamle TV-boks. Mens scanningen foregik kunne jeg se, at den fandt de danske kanaler igen. Da jeg så efterfølgende valgte DR1, så var der kun sort skærm. Det samme for DR2, Lorry osv. Jeg prøvede flere scanninger, før det gik op for mig, at Favoritlisten IKKE blev opdateret. De nye sendere var med på "bruttolisten" med ca. 2400 sendere (incl. satellite og kodede sendere). Dvs. man skulle ** slette alle de danske kanaler** fra Favoritlisten og så hente dem igen fra Bruttolisten. HVIS man havde udvist rettidig omhu, så havde man givet de nye kanaler en NY forkortelse f.eks. DR1-T2, DR2-T2 osv., så kunne forvirringen havde været undgået. Den oplysning der var på www.sortsignal.dk er/var også mangelfuld: "..... Du bør i givet fald kontakte en tekniker." Ringede man til Boxer, fik man - efter nogen ventetid - en medarbejder, som var blevet kimet ned, men som ikke kunne hjælpe, har jeg hørt. Man har sikkert - tilsigtet eller utilsigtet - skaffet beskæftigelse til mange teknikkere og fået solgt mange nye TV.

4
2. juni 2020 kl. 21:16

Netop. Det er de nævnte 18 hovedsendere som er vandret polariseret. Og den forskel kunne den, rodede, artikel, med fordel fremhæve frem for bare at vise et arkiv-billede med blå himmel.

3
2. juni 2020 kl. 21:16

Netop. Det er de nævnte 18 hovedsendere som er vandret polariseret. Og den forskel kunne den, rodede, artikel, med fordel fremhæve frem for bare at vise et arkiv-billede med blå himmel.