Sidegevinst af PtX: Naphtha smider fossil plast på porten

Plus24. januar kl. 05:134
Sidegevinst af PtX: Naphtha smider fossil plast på porten
Hver dansker kasserer hvert år 50 kilo plast. Illustration: Bigstock.
En legoklods vil blot blive omkring to procent dyrere ifølge SDU-professor, hvis vi anvender plast fra PtX-anlæg fremfor fossil olie.
Artiklen er ældre end 30 dage

Power-to-X kan ikke alene spille en afgørende rolle i at sikre bæredygtigt brændstof til flytrafik og anden tung transport.

Den nye teknologi kan også fundamentalt ændre produktionen af plast, så vi bevæger os helt væk fra den fossile olie, som i dag er det primære råstof til plastproduktion.

Et af biprodukterne ved PtX-fremstilling af flybrændstof er nemlig naphtha, som er den primære ingrediens i fremstilling af plast.

»Når flybrændstoffabrikkerne tages i drift får vi automatisk rigelige mængder PtX-plast,« siger professor i miljøanalyse Henrik Wenzel, SDU.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
24. januar kl. 13:06

Det sidste er Sine Beuse Faurby ikke helt enig i.</p>
<p>»Der er en fare for, at vi misser de elementer af cirkulær økonomi, der hedder, at vi skal designe produkterne til at kunne holde i lang tid,«

Det vender sig i mig hver gang jeg hører en tekniker sige, at en løsning ikke bør findes fordi den er for egnet til at løse problemet. Hvis kulstof-recirkulering med CC+PtX virkelig er så attraktiv for lavkvalitets-affald at den vil skubbe til prioriteterne hos produkt-designerne, er der mulighed for at give politisk bestemte incitamenter. Men først bør man måske sobert overveje om CC+PtX-muligheden i nogle tilfælde åbner for nogle cirkulære produktløsninger, som samlet set er miljømæssigt bedre end hvis muligheden tankemæssigt blev udelukket på forhånd.

Drop de rent holdningsbaserede udmeldinger om hvad der ikke bør eksistere af muligheder før de er undersøgt i helheden. De kunne vise sig at have fordele, mavefornemmelsen ikke kan mærke.

3
24. januar kl. 12:02

Hvordan vil det påvirke: Quantafuel?

Sandsynligvis ikke ret meget. Quantafuel laver også naphta - men med et væsentligt lavere energiforbrug end ved PtX. (ligesom PtX laver de ikke KUN naphta). Og der er meget langt til at mætte det marked.

PtX kan til gengæld recirkulere kulstoffet fra den laveste kvalitets affaldsplast, hvor både mekanisk genanvendelse eller pyrolyse kommer til kort.

2
24. januar kl. 10:00

Jeg antager der idag produceres meget mere Naphtha idet behovet for råolie vil idag er større end markedet for ptx flybrændstof