Shell vil fortsætte olieboringer i Arktis

Shell-direktør Ben van Beurden er klar til at acceptere, at boring efter olie i Arktis så at sige deler vandene i befolkningen.

I to år har Shell ifølge BBC ikke boret i Arktis på grund af juridiske tvister i USA og en grundstødning fra en boreenhed. Men nu skal Shell til at bore i Arktis, fordi verden med Ben van Beurdens ord har brug for nye oliekilder.

Læs også: Olieindustrien betaler danske universiteter for at finde olie

Shells tekniske oprustning forud for boringerne er allerede i gang med en milliard dollars brugt på at holde boringer kørende i Chukchi Sea ud for den amerikanske delstat Alaska. Hvis alle tilladelser falder på plads, håber van Beurden, at nye boringer i Arktis kan begynde til sommer.

Han bedyrer, at Shell »kun vil gøre det, hvis vi føler, vi kan gøre det på ansvarlig vis. Jeg tror, vi er så godt forberedt, som vi kan være for at håndtere risikoen.«

Læs også: Forsvaret: Vi skal have droner, kampfly og satellitter over Arktis

Han tilføjede samtidig, at også andre selskaber borer i Arktis, hvis undergrund går for at indeholde 24 milliarder tønder olie og opsummerer, at verden har behov for flere oliekilder, skriver BBC.

Boringer i Arktis sker på trods af, at Shell som følge af lave oliepriser skærer massivt i investeringerne med besparelser på 15 milliarder dollars.

Læs også: DTU-rapport: Danmark har brug for egne satellitter i Arktis

Charlie Kronick fra Greenpeace påpegede, at Shell passende kunne skære deres boringer i Arktis, og advarede olieselskabet mod at bore i den uberørte natur.

»Shell tager en kæmpe risiko ved indædt at jage olie i Arktis, ikke bare med markedsværdien af firmaet, men også med den uberørte natur i Arktis. Et oliespild her vil være en miljømæssig og finansiel katastrofe. Det er på tide, at investorer anerkender, at det er umuligt for Shell at retfærdiggøre deres fortsatte jagt på arktisk offshore-olie.«

Kilde BBC