Sexlyst er genetisk bestemt
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sexlyst er genetisk bestemt

En israelsk forsker har studeret folks liderlighed og fundet ud af, at den er arvelig. Richard Ebstein på universitetet i Jerusalem sammenholdt to sæt af data for 148 mandlige og kvindelige studerende.

Dels målte han aktiviteten af en receptor i hjernen. Det var den såkaldte dopaminreceptor, type 4, kaldt DRD4. Man ved fra tidligere forsøg med hanrotter, at medicinsk aktivering af DRD4 frembringer en erigeret penis hos disse dyr.
Dopamin påvirker, både hos rotter og mennesker, det center, som aktiveres, når man belønnes med ting som god mad, smuk musik, sex, osv.
Ebstein satte sig for at undersøge, om folks sexdrift/sexlyst var afhængig af aktiviteten af DRD4-receptorerne. Det var den.

De 148 testpersoner udfyldte spørgeskemaer til måling af "Desire, Function and Arousal Scores", DFA-scoren, som Ebstein udtrykker det i artiklen »Polymorphisms in the dopamine D4 receptor gene (DRD4) controbute to individual differences in human sexual behavior: desire, arousal and sexual function«, som senere i år bringes i tidsskriftet Molecular Psychiatry.
Ebstein siger til Nature, at han målte folks »horniness«, altså deres grad af liderlighed. Lysten til sex, evnen til sex og ophidselsesgraden under den udførte akt blev vurderet.
Det skete ved svar på spørgsmål som "Hvor vigtig er sex i dit liv?" og "Hvor ofte har du sexuelle fantasier?"

Hver femte af os er født særligt liderlige

Resultatet var, at studerende med en bestemt version af DRD4-genet havde en fem procent lavere DFA-score end de øvrige.
Fem procent lyder ikke af meget, men resultatet var statistisk signifikant, skriver Nature, og det tilføjes, at 70 procent af befolkningen har den lavt-virkende DRD4-version, og ca. 20 procent har en høj-aktiv version.
Denne femtedel af os er altså ligefrem født med trang til ekstra megen sex!