Sensorvægte optimerer logistikken hos radarproducent

Hvor meget kan én møtrik eller skrue lige betyde for effektiviteten i en højt specialiseret radarproduktion?

Ganske meget, hvis man spørger den nordsjællandske radarproducent Weibel Scientific, som har kaldt til våben mod den evindelige udfordring med manglende skruer og bolte i produktionen.

»Hele radarproduktionen kan let gå i stå, fordi vi mangler en skrue til fem øre,« som Weibels supply chain-manager, Stine Maria Ibing, udtrykker det.

Weibel har derfor investeret i et IoT-baseret system, der automatisk registrerer, når en kasse med mø­trikker, skruer eller andre småkomponenter er ved at være tom. Takket være sensorvægte, der er monteret enten under hele hylder med kasser eller under de enkelte kasser, får Weibels leverandør, Bossard, automatisk besked om, at der skal sendes en ny ladning til Allerød, hvor Weibel har til huse.

»Tidligere lå de her skruer og bolte i almindelige blå kasser, hvor ekstraforbruget aldrig blev registreret, når en medarbejder kom til at tage et par ekstra stykker med op. Og så en dag er der lige pludselig ikke nogen skruer tilbage,« forklarer Stine Maria Ibing, der kalder det et eksempel på Weibels ‘work smarter, not harder’-tilgang.

Har kun manglet skruer tre gange

Weibel – der har specialiseret sig i såkaldte Doppler-radarer og beskæftiger i omegnen af 100 medarbejdere – har brugt systemet i cirka halvandet år, og ifølge Stine Maria Ibings egne beregninger sparer Weibel i omegnen af 400 arbejds­timer om året på færre arbejdsgange, mindre administration og automatisk ordregenerering.

Én gang i døgnet registreres hver kasses vægt, dataene sendes trådløst til Bossard, og hver fredag ankommer en forsendelse med de påkrævede komponenter.

»Det er superenkelt, men det har virkelig også været effektivt. Så kan vi snakke om, hvorfor vi ikke fik registreret merforbruget og alt mulig andet, men faktum er bare, at nu virker det. Og i det her halvandet år har vi vel i alt manglet varer tre gange – og den ene gang var det vores egen skyld,« siger Stine Maria Ibing.

Ud over kasserne med vægtsensorer har Weibel investeret i et såkaldt SmartLabel-system i form af et digitalt display med vareinfo og geografisk lokalitet, der kan printes på hver kasse.

Disse displays bruger Weibel til sine kasser med forbrugsvarer i produktionen, eksempelvis engangshandsker. Når en medarbejder tager den næstsidste pakke i kassen, skal vedkommende bare trykke på et indkøbs-ikon på displayet – så bestilles der automatisk et nyt parti varer.

Investeringen i et mere digitalt logistik-setup er et led i Weibels overordnede ambition om at digitalisere og automatisere sin produktion.

Virksomheden investerede for et par år siden i en fuldautomatisk ­bearbejdningscelle bestående af robot, CNC-anlæg og højlager, som har været en stor succes, og sidste år tog man en række automatiske lagerautomater i brug på varelageret.

Derudover er Weibel for tiden involveret i et pilotprojekt om at indføre kollaborative robotter i elektronikmontagen.