Sensorstyrede rottedræbere er en en succes i kloakerne
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sensorstyrede rottedræbere er en en succes i kloakerne

Ny teknologi er effektiv i bekæmpelse af rotter. Det er den umiddelbare vurdering i Brøndby Kommune, der siden 2009 har forsøgt sig med sensorstyrede rottedræbere i udvalgte kloaker.

Hvor kommunen i årene før 2009 oplevede en femdobling af rotteanmeldelser i kommunerne er anmeldelserne siden 2009 faldet med 60 procent. Og den sensorstyrede rottedræber tilskrives sucessen.

»Ny teknologi giver os en historisk mulighed for at komme rotteproblemer til livs, og vores ambition er fortsat, at Brøndby Kommune skal være 90 procent rottefri. En stor del af vores ledningsnet i kommunen er fra sidst i tresserne og er i ekstrem dårlig stand. Det har betydet ideelle betingelser for rotterne, men vores strategi med at udrydde rotterne for herefter at renovere, har givet resultater,« siger ingeniør i Brøndby Kommune Charlotte Jersborg.

Læs også: Sensorstyret rottedræber i aktion

Efter kommunens vurdering er rotterne helt væk i et af de mest plagede områder, hvor fælderne har været opstillet ved knudepunkter i ledningsnettet.

Fælden dræber rotterne med et femhovedet spyd der med stor kraft suser ned i ryggen på rotten. Rottefældene er udstyret med to styk varme og bevægelsessensorer og en lyssensor.

Der er ikke et samlet tal for, hvor mange rotter udstyret dræber, da de døde rotter blot glider videre ud gennem kloaksystemet, når spydet trækkes tilbage og gøres klar til næste fangst.

Emner : Beton
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Der er ikke et samlet tal for, hvor mange rotter udstyret dræber, da de døde rotter blot glider videre ud gennem kloaksystemet, når spydet trækkes tilbage og gøres klar til næste fangst."

Det må da også være svært at tælle hvor mange gange fælden har været udløst i sådan en fætter!!!!

Ok falske alarmer, men alligevel.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten