Sensorfejl kvæler Ford-motorer i fuld fart

7. december 2007 kl. 10:472
Ford er nødt til at tilbagekalde 1,2 millioner biler, fordi en defekt sensor kan få motoren til at sætte ud, mens bilerne drøner hen ad vejen. Foreløbig er der rapporteret om 14 tilfælde.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ford kalder 1,2 millioner tunge pick-up-trucks, varevogne og SUV'er tilbage på grund af en sensorfejl, der kan stoppe motoren under kørsel, skriver CNN.

De tilbagekaldte biler omfatter 7,3-liters-dieselbiler fra perioden 1997 til 2003 og inkluderer F-serien af tunge pickup trucks, E-serien af varevogne og Excursion-modellen af SUV'er.

Problemet berører en positionssensor til motorens knastaksel. Sensoren detekterer positionen på knastakselen, der åbner og lukker motorens ventiler, og har den uheldige egenskab, at den kan nedbrydes over tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fejlen kan lede til motorstop under kørsel, men ifølge Ford påvirker problemet hverken styretøj eller bremsesystemer, og det er derfor muligt for føreren af bilen at trække ind til siden og standse.

Det er ikke alle biler i de omfattede serier, der lider under fejlen, og der er ikke sket dødsfald eller kvæstelser, selvom Ford rapporterer om »få, mindre hændelser«. Ifølge avisen Kansas City Star er Ford-motorer sat ud under kørslen 14 gange.

Ford erstatter sensorerne i de fejlplagede biler, og tilbagekaldelsen ventes at gå i gang 17. december.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. december 2007 kl. 15:18

Eller en sættevogn/mobilhome...

1
7. december 2007 kl. 13:39
  • der har været på spil her. Sådan et moster på 7.3 l med 4 baghjul og et ganske lille lad kan da kun være beregnet til at køre rundt med et meget koncentreret læs. Jernblokke? Guldbarrer?

  • Søren