Det har brugt i randers i lang tid..
Hvis du er på vej ind eller ud af Aarhus i bil og har en tændt telefon med Bluetooth med, så er du ufrivilligt med til at gøre køreturen lidt mindre trafikeret for dine medbilister.
Signalerne fra Bluetooth-enheder bliver nemlig opfanget af 125 sensorer, som er placeret på udvalgte strækninger i Aarhus og omegn. Herfra blive enhedens MAC-adresse tidsstemplet og anonymiseret og sendt til en server. Her bliver data filtreret og analyseret, så det er muligt blandt andet at udregne køretider, trafiktæthed og trafikstrømme.
De data sendes så til ti informationstavler placeret på indfaldsvejene til Aarhus. Bilisterne får her blandt andet viden om køretider, alternative ruter og vejforhold i realtid.
De indsamlede data anvendes også af kommunen til at få et dybdegående indblik og forståelse af trafikstrømme til by- og trafikplanlægning og til mobilapplikation 'Trafikken Østjylland'.
Systemet kaldes BlipTrack og er udviklet af det Nordjyske firma BLIP Systems. Teknologien bruges også til at måle og vise ventetider i lufthavne i København, Dublin, Amsterdam og Dubai.
Det har brugt i randers i lang tid..
Hvis du er på vej ind eller ud af Aarhus i bil og har en tændt telefon med Bluetooth med, så er du ufrivilligt ...
...overvåget!
Uanset hvordan man spinner det, så er der tale om ufrivillig og unødvendig overvågning. Unødvendig, fordi den samme indsigt vil kunne erhverves med langt mindre indgribende og/eller frivillige midler.
Tankevækkende er det, at forsidebilledet for dette indlæg er en fragtbil; Fragtmændene ligger, så vidt jeg ved, inde med detaljerede trafik oplysninger i kraft af at de kører overalt, og mon ikke de ville være med til at nyttiggøre dem imod passende kompensation? På samme måde kunne der helt sikkert samarbejdes med taxa og busser o.lign., og sikkert også private frivillige med en app, hvis man spurgte pænt.
Trods det, så vælger man at tage selv fordi man kan, og det på en måde, som efter min mening er i strid med EU bekendtgørelsen om e-Privacy.
Men, som HTS sikkert ville bemærke, så skal vi i lange stræk være glade for overvågning.
PS: Interessant er det, hvordan 'smart' er blevet newspeak for overvågning. Det her vil man kalde for 'smartby', og det fungerer fordi man misbruger, at mange af os render rundt med en 'smartphone'.
I går da jeg brugte navigation på google maps i københavn, var jeg ret imponeret over hvor præcist den kunne forudse kø og om køen var hurtig eller langsom.
Men havde de ikke slukket for det igen, da det stred mod cookie lovgivningen, ikke at spørge brugeren om lov først.
Jeg synes at huske der tidligere blev bragt en artikel, der specificerede at man ikke måtte se på MAC-adresserne på biler, selv hvis man anonymiserede dem. Dengang var det vist gågaden i KBH.
Må man det nu?
Jeg synes at huske der tidligere blev bragt en artikel, der specificerede at man ikke måtte se på MAC-adresserne på biler, selv hvis man anonymiserede dem. Dengang var det vist gågaden i KBH.
Nej det må man ikke i henhold til e-Privacy direktivet. Her er en af artiklerne i rækken om systemet: http://www.version2.dk/artikel/eu-ekspert-...
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard