Sensor-styret kamera giver øjenkontakt under videokonferencer

29. juli 2010 kl. 10:41
Japanske forskere er på vej med et system, hvor et kamera styret af positionssensorer følger en persons bevægelser, mens en gennemsigtigt display gør det muligt at skabe øjenkontakt under videokonferencer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Videokonferencer kan blive langt bedre, hvis personerne kan skabe øjenkontakt, lyder missionen hos japanere ved University of Electro-Communications.

Derfor eksperimenterer forskerne med et videokamera, der fjernstyres af et display, som er monteret på deltagernes hoved. Systemet har betegnelsen Diginfo.

Displayet, der viser modparten i videokonference, indeholder også positionssensorer samt et accelerometer, der ved hjælp af en indlejret mikroprocessor fjernstyrer kameraet, hvilket, ifølge professor og ledende forsker Satoshi Nariai, skulle give en bedre oplevelse. Kameraet, der styres af en servomotor, er monteret cirka en meter foran forsøgspersonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Øjenkontakt under videokonferencer på vej med ny kamerateknologi

Endnu er systemet kun på det eksperimentelle stadium, hvilket også kan ses af, at displayet, der er monteret på forsøgspersonernes hoveder, endnu ikke er gennemsigtige, hvorfor øjenkontakten stadig er svær at opretholde. I det færdige produkt vil displayet blive gennemsigtigt, som et ægte Head Up Display, således at man kan se modparten på displayet, samtidig med at modparten via videokameraet, der monteret foran testpersonen, kan se denne.

Forskerne fra universitetet håber, at deres forsøgsprojekt kan indgå i fremtidige egentlige produkter, således at videokonferencer i endnu højere grad bliver et alternativ til dyre og tidskrævende rejser.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger