Selvkørende busser skal køre 100 km/t i Linköping
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Selvkørende busser skal køre 100 km/t i Linköping

PLUS.
Allerede i 2024 planlægger de svenske trafikmyndigheder at sætte selvkørende busser ind på en ordinær busrute i Linköping. Illustration: Rolf Karlsson/Mostphotos

Med to store busser vil det svenske Trafikverket inden for fire år teste, hvordan de selvkørende køretøjer fungerer sammen med anden infrastruktur på en 10 kilometer lang strækning.

Store selvkørende busser, der kører 100 kilometer i timen, vil blive en realitet i den svenske by Linköping om tre til fire år, hvis alt går efter planen for det svenske Trafikverket. I disse dage går

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.