Se valgmøde: Vindmøller, atomkraft, landbrug, fjernvarme

28. oktober 2022 kl. 11:356
Se valgmøde: Vindmøller, atomkraft, landbrug, fjernvarme
Illustration: Nanna Skytte.
Fem kandidater til folketingsvalget har halvanden time til at komme med løsninger på en række af de teknologiske og uddannelsesmæssige udfordringer, der venter den nye regering.
Artiklen er ældre end 30 dage

Vi mangler vindmøller, vi mangler arbejdskraft, vi mangler unge til STEM-uddannelserne. Vi er bagud med klimaet, transporten og fjernvarmen.

Der er nok at tage fat på, når vi sender live valgmøde online her klokken 12.

I panelet møder vi Ida Auken (S), Rosa Lund (Ø), Laura Lindahl (K), Jan E. Jørgensen (V) og Klaus Bondam (RV).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordstyrer er Ingeniørens chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard.

Vær med fra klokken 12 til 13.30 via nedenstående link:

Det vil også være muligt efterfølgende at se valgmødet on demand.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
30. oktober 2022 kl. 09:11

Hej Flemming Skovbjerg

Det er særdeles fornuftig og at positivt at politikerne over en bred kam er enige om at A-kraft i DK er no go. Vi skal gøre det vi er gode til !

Enig. En anden pointe var at den grønne omstilling var at den grønne omstilling vil være en stor opgave for myndighederne, så hvorfor bruge X årsværk på at evaluere atomkraft.

Tak til Ingeniøren for at facilitere debatten.

Det var fint at høre politikere tale fornuftigt og andet end fortrykte one-linere. Måske det skyldtes det var politikere fra 2nd geled.

Uanset så giver det tiltro til det danske demokrati.

5
28. oktober 2022 kl. 13:22

Det er særdeles fornuftig og at positivt at politikerne over en bred kam er enige om at A-kraft i DK er no go. Vi skal gøre det vi er gode til !

Dertil kommer at VE er langt billigere en A-kraft og hvis viljen er der kan vi opsætte de anlæg i dag . ( ikke om + 15 år som vil være en realistisk tidshorisont for den politiske proces og til at SMB reaktorer kommer på de kommercielle hylder )

Det handler om at have fokus på at realisere de fine skåltaler til konkret udvidelse af vores VE energiproduktion samt at sikre den fornødne infrastruktur både i dk og til andre lande således at el fra VE bruges her og nu frem for at lagres via P2X .

P2X = stor energitab se nedenfor

https://ing.dk/sites/ing/files/why-battery-electric-vehicles-beat-hydrogen-electric-vehicles_0.jpeg

3
28. oktober 2022 kl. 12:52

Det er en meget god debat, men meget dårligt, at der bliver sagt, "så springer vi lige transporten over". Transportsektoren udgør en betydelig del af CO2 emissionen, ca. 1/3 og er nærmest fraværende i valgkampen, mens landbruget får lov at fylde så meget. Transportsektoren bør have en IDA vinkel i en valgkamp!!

1
28. oktober 2022 kl. 12:34

De burde have læst Ingeniøren artiklen fra i går med de der 7 faktuelle fejl i rapporten om kernekraft for det er da netop dem de her gengiver.