Se transformer på 900 ton blive løftet på plads ved Rødsand II
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se transformer på 900 ton blive løftet på plads ved Rødsand II

Lørdag aften blev transformerplatformen til Danmarks fjerde store havmøllepark, Rødsand II, sat på plads 10 kilometer syd for Lolland.

Transformerplatformen, som vejer 900 tons, skal opsamle strømmen fra parkens 90 vindmøller og øge den elektriske spænding fra 33 til 132 kilovolt, som bliver sendt i land gennem et søkabel.

Det er E.ON Sverige, som står for opførelsen af havmølleparken, som får en samlet effekt på 207 megawatt. De 90 Siemens vindmøller forventes at kunne producere 800 GWh strøm om året, hvilket er nok til at dække 200.000 danske husstandes elforbrug.

Prisen for hele parken ligger i omegnen af 4 milliarder kroner.

E.ON Sverige begynder at opstille møllerne i marts 2010, og parken forventes klar til at producere senere på året. Med Rødsand 2 vil Danmark have i alt fire store og syv mindre havmølleparker med en samlet kapacitet på 850 MW.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra Energinet.dk

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Dejligt at der kommer lidt mere balance, selv om øst ikke får samme andel af vindkraft som vest, lige med det første.

 • 0
 • 0

Vi kan alligevel kun udnytte 20% af den energi de laver og resten af energien bliver givet væk med statstilskud til energi tunge virksomheder som bilproduktion indenfor EU.

 • 0
 • 0

Vi kan alligevel kun udnytte 20% af den energi de laver og resten af energien bliver givet væk med statstilskud til energi tunge virksomheder som bilproduktion indenfor EU.

Hvem bilder dig det ind ?

 • 0
 • 0

Hvem der blider mig det ind, jeg forstår ikke hvad du mener.
Det er logik og sund fornuft det er også derfor at regeringen har sat bremsen lidt i vedr. yderligere udbredelse af stats støttede eller betalte vindmølle parker.

Men for det første så giver staten tilskud pr. kw på 25 øre og for de "mindre" 25KW møller gives der hele 60øre pr. KW - de tilskud er et levn fra gamle dage, men det lever desværre i bedste velgående endnu.

For det andet så blæser det mest om natten, altså hvor danskerne forbruger suverænt mindst energi og da vi ikke mere har energitunge fabrikker i danmark, sendes strømmen til udlandet...men i udlandet er det også mørkt og vinden blæser også på deres vindmøller, det betyder at KW prisen på energi børsen er i bund..og med vores strøm der også 60 øre i statstilskud, ja så sælges den strøm med et bragende underskud.
Det ville faktisk være billigere blot at give strømmen væk.
Derfor ser du mange møller stå stille når det blæser i det danske landskab.

Det kan ganske enkelt ikke betale sig at producere mere energi end der bliver efterspurgt, med mindre vi skal give det væk til udlandet med stats støtte.

Du kan selv google og finde mere om emnet, det er helt op til dig.

http://ing.dk/artikel/93358-nye-vindmoelle...

 • 0
 • 0

Det nytter ikke noget, Claus!

Man kan ikke overbevise naive altruistiske fantaster om at den politiske og økonomiske virkelighed ikke er sammenfaldende med de tekniske muligheder.

Bare betragt babelsforvirringen på COP 15, med de 40000 personlige dagsordener. Enhver der ikke kan få hånden ned i pengekasserne, vil modarbejde alle seriøse forslag.

Hvis man tror at EU er et bedre forum, er man et venligt menneske, men ikke realist.

 • 0
 • 0

Energisektoren er notorisk uvillig til forandring, så tvangsopsparingen i PSO-midlerne er nødvendig for at have bare en smule forskning og udvikling i sektoren.

Mage til forblommet vrøvl skal man da lede længe efter. Energisektoren vil hjertens gerne anvende midler til energiforskning, og gør det også i dag. Men der skal være penge til det, og da monopolets indtægter er reguleret af myndighederne gennem benchmarking af deres effektivitet, og da denne benchmarking ikke godskriver investering i forskning og udvikling, er det begrænset hvor mange negative bussinesscases der kan håndteres.

I stedet foregår den langsigtede udvikling under støtteprogrammer som blandt andet er dækket af PSO bidraget. Langt den største andel af PSO tariffen går til miljøvenlig elproduktion (til at dække forskellen mellem markedspris og garanteret mindstepris for prioriteret produktion, + nettilslutning af vindmøller mm.). I energinet.dks regnskab kan det således læses at denne andel i 2007 var på 5,224 mia kr. og i 2008 var på 3,367 mia kr. Faldet skyldes primært at markedsprisen i 2008 var højere end i 2007.

 • 0
 • 0

I energinet.dks regnskab kan det således læses at denne andel i 2007 var på 5,224 mia kr. og i 2008 var på 3,367 mia kr. Faldet skyldes primært at markedsprisen i 2008 var højere end i 2007.

Har nu læst lidt videre i regnskabet.
PSO omkostningerne til Vind og anden VE var i 2007 på 2,914 mia kr. og i 2008 på 2,061 mia. kr. Tilskud til kraftvarme der ikke er på elmarkedet var i 2007 på 1,579 mia kr. og i 2008 på 0,523 mia kr.

Udgifter til forskning i miljøvenlig elproduktion/energieffektivitet og VE androg i 2008 knapt 200 mio kr.

 • 0
 • 0

Vi kan alligevel kun udnytte 20% af den energi de laver og resten af energien bliver givet væk med statstilskud til energi tunge virksomheder som bilproduktion indenfor EU.
Hvor får du de 20% fra Claus ??
Min hustru og jeg har været andelshavere i 2 vindmølleparker i en årrrække.
Dine 20 % er enten falsum eller ønsketænkning.
Der bliver solgt billig natstrøm fra Vindmøllerne og det er da helt fint at man kan lukke ned for forurenende kulkraftværker i Tyskland.
Drivhus effekten er jo et globalt problem.
Boe Jørgensen

 • 0
 • 0

Du skal se sådan på det at hver eneste kWh nytter, uanset om afregningsprisen er over markedsprisen om markedsprisen så periodisk er nul så tæller det både som miljø og som prispresser.

Selv hvis alle 200MW i nogle få timer foræres til Sverige, så vil de lukke for tilsvarende mængde vandkraft.

Svenske vandkraftværker med fyldte magasiner skal sælge inden næste regnskyl, øget udbud vil skære toppen af prisen i de følgende spidslast og erstatte kul.

 • 0
 • 0

Tjaaa .. Jeg ser sådan på det .
Nu da jeg kan tjene en god slat penge på Rødsand II projeket, så må de gerne give en "slat" væk i statsstøttet gratis strøm , til Fanden om de vil.
Og nu vi er ved det , så kan de også give lidt til venstre ornt. Ingeniøre .
Og en stol skal de også have .. Først stolen og dernæst strømmen .. ;-)

God sommer til jer alle

 • 0
 • 0