Se robot male sit selvportræt

3. september 2010 kl. 14:546
PR2-robotten fra Willow Garage har mange talenter. Ved hjælp af dobbeltkameraer og sensorer er den nu i stand til at tegne sit eget portræt på en tavle. PR2 indeholder to i7 Xeon-processorer, hver med otte kerner og 24 GB ram. Desuden en 500 GB harddisk og en dual-radio-router, som kan forbindes til et Wlan.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se robotten spille pool, lægge tøj sammen og hente øl i køleskabet i Popsci's galleri her.

Se desuden flere specifikationer hos Willow Garage her.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
17. september 2010 kl. 10:14

er da sødt at den flabrer med tungen hele tiden mens den koncentrere sig...Godt den ikke er våd...

Gad vide om den også kniber det ene øje i når den skal nærstudere noget. :-D

5
4. september 2010 kl. 14:44

Synes sku det er ekstremt sejt at de har gjort det muligt for robotten at skelne mellem dens egne dele og omgivelserne omkring den.

kan kun tilslutte mig tanken om en forprogrammeret tegning.

4
3. september 2010 kl. 22:05

Ja, det er helt sikkert, at det er en "flæskestegsrobot" (læs: menneske), som har programmeret denne R2D2

At det er et menneske, der har programmeret robotten, hersker der jo absolut ingen tvivl om. Spørgsmålet er med hvad.

Havde den været programmeret til at omsætte et digitalt kamerabillede til en stregtegning i 2D, sådan som det fremstilles i teksten over videoen, så havde det jo været fantastisk.

Men så skulle den jo også være i stand til at vende kameraet mod en tilfældig person, og lave en vellignende stregtegning af vedkommende.

Det afslører tegningen, at den IKKE kan.

3
3. september 2010 kl. 21:23

Ja, det er helt sikkert, at det er en "flæskestegsrobot" (læs: menneske), som har programmeret denne R2D2

1
3. september 2010 kl. 19:27

Hvad den robot kan, ved jeg ikke, men at påstå, at det vi ser demonstreret på videoen, skulle være en robot, der gengiver hvad den aktuelt ser via kameraer, er et naivt forsøg på falsk reklame!

Armenes position på tegningen er en anden end den aktuelle position, idet den tegner. Det kunne selvfølgelig være en position (stillbillede) den affotograferede, umiddelbart inden den begyndte at tegne.

Men at den blot gengiver et stykke primitivt forprogrammeret vektorgrafik, fremgår fx af at overgangen mellem den lodrette side og oversiden af "hovedet", er angivet med en kontur. Denne overgang er i virkeligheden afrundet, med rimelig stor radius.

Det kan kamera/software ikke opfatte som en kontur (skarp afgrænsning - mellem to farveflader, eller flader med forskelligt lysindfald). Hvis den gjorde det, ville den nemlig også gengive konturen mellem den hvide og den sølvgrå del af "hovedet". Denne er udeladt, ligesom de rød/sorte aftegninger på oversiden.

I stedet har den, helt ulogisk for en maskine, prioriteret aftegningerne i "ansigtet", trods andre mere tydelige detaljer er udeladt!

Det er kun logisk for en menneskehjerne at gengive sådan, fordi det er de former vi husker og genkender et menneske på, og således også en menneskelignende robot (maskine med elementer som hoved, ansigt og arme, placeret som på et menneske).

Jeg er temmelig overbevist om, at her blot er tale om en robot, der er programmeret til at plotte en simpel 2D vektorgrafik-fil (tegnet/redigeret af et menneske), der forestiller en robot mage til den selv.

Det så jeg en ASEA-robot gøre, flottere og mere detaljeret, for ca 35 år siden!

Måden den springer tilfældigt rundt mellem konturerne på, og det hele passer sammen til sidst, er også fuldstændigt som at iagttage en gammeldags 2D-plotter.