Se, om du får samme frynsegoder som kollegerne

21. december 2015 kl. 10:00
Det er ikke lige meget, om du er chef eller menig, når personalegoderne gøres op, viser IDAs lønstatistik. Tjek her, om du har været bedre eller dårligere til at forhandle goder på plads end andre ingeniører med samme job som dig.
Artiklen er ældre end 30 dage

Otte ud af ti privatansatte ingeniører snupper en kop kaffe og spiser et æble på arbejdsgiverens regning, det fremgår af IDAs lønstatistik 2015.

Frugt og kaffe/the-ordning er dermed det frynsegode, som flest virksomheder tilbyder deres ingeniører. Samtidig er det et af de goder, hvor der er stor lighed mellem topchefer og menige, nemlig henholdsvis 83 procent og 80 procent.

Træt af rutinerne? Kom videre på Jobfinder.

På plads nummer to ligger arbejdsgiverbetalte sundheds- og helbredsforsikringer efterfulgt af telefon og internetadgang på plads tre og plads nummer fire. På femtepladsen kommer frokostordning, som hver anden ingeniør har adgang til – uanset stillingstype.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med andre ord er mad og drikke tilsyneladende de personalegoder, hvor der skelnes mindst mellem stillingskategorier. Det samme kan man ikke sige om f.eks. biler. Mens knap hver anden topchef og hver femte afdelingschef kan sætte sig bag rattet i en firmabil, gælder det kun for 10 procent af projektcheferne og blot seks procent af den samlede gruppe af privatansatte ingeniører.

Læs også: Cheferne tager det største lønhop

Ifølge IDAs lønstatistik forhandlede ingeniørerne sig i gennemsnit til en lønstigning på 3,9 procent i år. Når det gælder frynsegoder, vidner tallene om, at det ikke har fyldt så meget til lønsamtalerne i år. Udviklingen har nærmest stået stille det seneste års tid.

Der er dog små stigninger, f.eks. i forhold til sundhedsforsikringer, som er steget fra 65 procent sidste år til 68 procent, og frokostordning som er steget fra 46 procent til 49 procent i samme periode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Sådan bruger du IDAs lønstatistik til jobsamtalen

Sidste år havde 5 procent af de privatansatte ingeniører ingen personalegoder. I år er tallet nede på 4 procent.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger