Se Mærsk crashteste containere

Har du nogensinde overvejet, hvad der sker med en Mærsk-container, som tabes fra seks meters højde? Det ville de ansatte hos Maersk Container Industry (MCI) i Tinglev også gerne vide, for en container er ikke bare en firkantet kasse med maling på. Den skal kunne klare fald, slag, stød og 400 ton tryk på toppen.

Hos MCI i Tinglev producerer man godt 200.000 containere om året, hvilket kræver tre millioner liter maling og omkring 16 ton svejsetråd om dagen. Her forsøger man hele tiden at forbedre containerne, så de for eksmpel bliver mere velegnede til at fragte frugt, grønt eller planter. Og man afprøver nye materialer i form af plast, termoplast og stål for at gøre containerne lettere og stærkere. Det fortæller Lars Lübker, der manager hos MIC:

»Vi arbejder med avancerede luftstyring, der kontrollerer sammensætning af gas i containeren og derved øger levetiden for frugt og grønt. Vi kan ligeledes ved hjælp af et unikt rensesystem aktivt bekæmpe spredningen af bakterier, der fører til spild af fødevarer.«

Læs også: Ombygning gjorde Mærsk-skibs containerlast mere sårbar

»Dertil tester og udvikler vi nye sammenføjningsmetoder, for eksempelvis plast til rustfrit stål. Det er noget, der gør rengøring og vedligeholdelse nemmere. Og vi arbejder på at kunne erstatte trægulve af variende kvalitet i en tørlast-container med specialudviklede stålprofiler, der er stærkere, men som også reducerer vægten med op mod 300 kg,« siger Lars Lübker.

Han henviser så til crashtesten med containeren. Testen blev sat i stand, fordi containere læsses ombord på skibe som Majestic Mærsk med en firingshastighed på 3,5 meter i sekundet. Imens har kranførere kun 100 mm på hver side til at navigere indenfor. Skulle noget gå galt, er det vigtigt at vide, hvordan en container reagerer på et fald.

Og så er vi fremme ved videoen, der viser et fald fra seks meter. Døm selv:

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der udvikles og sælges containere i Tinglev, men ingen af de 200.000 containere produceres i Tinglev. Det er flere år siden at Produktionen blev lukket i Tinglev - hele produktionen foregår i Fjernøsten - det gav ikke meget mening at producerer en container med dyr dansk arbejdsløn, for så at sende den tom til Kina, når man kunne producerer den for billig arbejdsløn i Qingdao og så fylde dem op omme i baggården før de og deres første tur til Europa.

  • 0
  • 0

200.000 containere om året.. 548 containere om dagen (hvis de arbejder hver dag).. 3.000.000 liter maling..

Det er 3.000.000 l / 548 C .. 5.474 liter maling pr container..!?

Det lyder lidt voldsomt med 5½ en kubikmeter maling til en container..??

.. mon ikke det er 3.000.000 liter maling om året.. altså 15 liter pr kasse..!!?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten