Se Kinas kæmpe-raket stryge ud i rummet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se Kinas kæmpe-raket stryge ud i rummet

»En komplet succes«. Sådan lød den officielle udmelding fra det kinesiske rumfartsagentur, da missionen med at sende Shijian-20-satellitten i kredsløb var vel overstået.

Satellitten blev opsendt med landets største raket Long March 5, der de seneste år har været ramt af adskillige problemer, men denne gang så ud til at fungere upåklageligt.

Læs også: Kinas rumdrømme står og falder med lift-off af kæmperaket

For to og et halvt år siden betød problemer i en turbopumpe, at raketten endte i havet. Og det fik denne gang chefen for missionen, Wang Yu, til at udbryde til China News Service:

»Efter mere end to år bestræbelser har forsknings- og udviklingsteamet fået løst problemerne med motorteknologien.«

Shijian 20 vil være en af de største satellitter i geostationært kredsløb 36.000 kilometer over Kina med solpaneler, der får en længde på over 40 meter.

Emner : Raketter
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten