Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Se hvor 20.000 stykker rumskrot befinder sig

Det amerikanske softwarefirma AGI har gjort det endnu lettere at følge med i, hvor de over 20.000 objekter, der er i kredsløb om Jorden, befinder sig. Der er tale om alt lige fra rumskrot til GPS og kommunikationssatellitter samt hele rakettrin.

AGI har udviklet et plugin til Google Earth, hvor det er muligt at følge objekternes placering. Oversigten over, hvor objekterne befinder sig, baserer sig på data fra den amerikanske strategiske kommando og oversigten opdateres to gange dagligt, men simulerer hvert halve minut objekternes aktuelle placering.

Objekterne er placeret i den korrekte afstand til Jorden, så det er muligt at flyve ned gennem hoben af rumskrot og satellitter.

AGI har udviklet plugin til Google Earth, der giver den aktuelle placering af over 20.000 objekter i kredsløb om Jorden. Illustration: AGI/Google Earth

Læs også: Sammenstødet mellem Iridium 33 og Cosmos 2251

Oversigten gør det muligt at vælge, om man vil se aktive satellitter, skrot eller elementer fra raketter. Det er også muligt at vælge fra hvilket land, man ønsker at se objekter fra og således også den danske satellit Ørsted, der dukker frem, hvis man kun klikker af i aktive satellitter og vælger DK.

Ved at klikke på bane-link i informationsboksen kommer der en markering af Ørsteds bane omkring Jorden frem på oversigten.

Ørsted var i sidste uge kun få hundrede meter fra selv at blive til rumskrot, da den kom kun få hundrede meter fra resterne af det skæbnesvangre møde mellem to satellitter, der tidligere var stødt sammen i rummet.

AIG har også lavet en simulering, der viser, hvordan rumskrot fra dette sammenstød fordeler sig rundt om Jorden, og hvordan det optræder i den samlede mængde af skrot i rummet.

Link til download af Google Earth og plugin fra AGI findes under eksterne links i bunden af denne artikel.

Dokumentation

Hent Google Earth
Download satellit-plugin til Google Earth

Emner : Satellitter