Se en selvstyrende Audi TTS på racerbane

11. januar 2013 kl. 16:145
Remote video URL
Den amerikanske stat Nevada har givet Audi tilladelse til at prøvekøre en selvkørende Audi TTS på offentlige veje. Bilen er udviklet i et samarbejde mellem Volkswagen-koncernens forskningslaboratorium i Californien og Stanford University. På videoen ses bilen gennemkøre Thunderhill-racerbanens skarpe sving. Hastigheden når nogle steder over 200 kilometer i timen.
Artiklen er ældre end 30 dageVideo: Stanford University


Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Audi og Toyota er med i kapløbet om selvstyrende biler

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
18. januar 2013 kl. 22:06

... i et afsnit af Top Gear Sæson 10 episode 8 i en GPS styret 330i - der er altså ikke noget nyt i det her...

4
17. januar 2013 kl. 11:54

Næste logiske skridt må være at få nogle flere ud at køre på banen samtidigt... Når de kan klare det er det (måske) ved at være tid til at slippe dem ud i trafikken med os andre :-)

Udfordringer på landeveje og motorveje er der jo flere der har vist at de godt kan køre autonomt.

Største forskel ligger i at bilen på banen lærer vejen, mens vejene i virkeligheden vil være ukendte

Men en tur som i aftes med omkørsel ad meget små landeveje på midtsjælland i rimtåge og glatte veje tror jeg der er et stykke inden vi får biler der kan håndtere. Der var ikke mange visuelle cues på vejens forløb

Som Nicolai ser jeg også frem til at kunne pendle i min egen bil mens jeg laver noget fornuftigt (da jeg har valgt at bosætte mig hvor offentlig transport er ikke eksisterende)

3
14. januar 2013 kl. 20:48

Det er svært at vide, da bilen har et bagagerum fuldt af elektronik, men:

"Shelley's best lap time was under two and a half minutes, hitting speeds over 120 mph in the straightaways (the exact figures have not been made public). A professional race car driver driving the same car beat Shelley's time by a few seconds."

https://www.gizmag.com/stanford-audi-tts-autonomous-car-thunderhill/24957/

2
14. januar 2013 kl. 16:21

Ja tak, det var også et af de spørgsmål jeg helst vil have besvaret - hvor hurtigt kommer en racerkører rundt på banen i en tilsvarende bil?

1
14. januar 2013 kl. 14:01

Fint nok den kan undgå børn med bolde og dreje til højre når damen siger "drej til venstre om 100 meter"... Men kan den slå nogle banerekorder? Hvor gode er vores racerkørere egentligt, når det kommer til stykket - det er det jeg vil vide...

... Egentlig ville jeg vel helst at de blev færdige, så jeg kan få en bil der kan sætte mig af hvor jeg ønsker det, og selv finde en parkeringsplads bagefter - og som kan komme og køre en hjem igen når man har fået en ordentlig bjørn på... Eller kan køre en på arbejde om morgenen, mens man tager bad og læser avis.