Se Avedøreværkets kæmpekran på 360 ton

1. juli 2013 kl. 16:087
Artiklen er ældre end 30 dage

Fredag ankom det 160 meter lange skib Biglift fra Estland med Dongs nye kæmpekran, som skal intensivere losningen af træpiller til Avedøreværkets lagre.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. oktober 2022 kl. 00:04

Jeg synes det er mere interessant hvor mange kW motorerne bruger til losningen.

7
2. juli 2013 kl. 00:15

Der fældes meget lidt træ for at blive brugt til varme. Det er affaldet af bjælke- og bræddeproduktionen der afbrændes.

6
2. juli 2013 kl. 00:13

Træer er som bekendt runde, bjælker og brætter firkantede. Derfor bliver der et betydeligt spild, og tidligere er store mængde i den forbindelse gået til papirproduktion samt teknisk varme til savværker og papirfabrikker. Vi lever fortsat mere digitalt, og selv om menneskerne kun langsomt skifter vaber, så har selv meget svært ved at opbruge en lasertoner inden den bliver for gammel.'Jeg har nemlig købt et par TB harddiske hvor jeg lagrer kopier af min post (der selvfølgeligt er digital). Den ene er sikkerhedskopi. Så nu laver savværkerne træpiller af affaldet.

4
1. juli 2013 kl. 22:01

Vejer den virkeligt ikke mere. Det er jo ikke mere end godt 3 MZ lokomotiver. Den ser ellers noget større ud. Alene kontravægtene ser ret massive ud.

3
1. juli 2013 kl. 19:25

Det er lidt tankevækkende at der samtidigt kommer en rapport fra en "tænketank" der påpeger at bruges af biomasse til forbrænding ikke er miljøvenligt. Hver gang vi brænder biomasse reducerer vi den humus der er blevet dannet over mange tusind år.

5
1. juli 2013 kl. 22:14

Ja der skal godt nok fældes nogle træer i Østeuropa for at fodre den maskine. Og hvad er så "tilbagebetalingstiden" på et træ, der har været et par årtier undervejs, men som det kun tager få minutter at brænde af. Er jeg den eneste der har svært ved at se det grønne i grøn energi, når "grøn energi" består i fælde, transportere og afbrænde enorme skovarealer? Man kunne vel starte med at kigge på varmespildet i forbrugerledet først.